Főoldal » Hátba szúrtak egy rendőrt intézkedés közben a müncheni pályaudvaron
Külföld

Hátba szúrtak egy rendőrt intézkedés közben a müncheni pályaudvaron

Rendőri intézkedés közben, teljesen váratlanul szúrtak hátba egy rendőrt München főpályaudvarán. A 23 éves elkövetőt a többi utas fogta le, amíg az erősítés a helyszínre nem ért. A német sajtóban müncheni lakosként írtak a tettesről, akiről időközben egy sokakban kérdéseket felvető kép is megjelent.

Müncheni rendőrök a hét elején éppen igazoltattak valakit a bajor város főpályaudvaron, amikor az egyik intézkedő rendőrt hirtelen hátba szúrták egy késsel. A hatóságok szerint a támadó nem az a férfi volt, akit a járőrök ellenőriztek. A közelben lévő szemtanúk azonnal lefegyverezték az elkövetőt, és addig nem is engedték elmenekülni, amíg a rendőri erősítés meg nem érkezett. A sérült rendőrt kórházba szállították, az orvosok szerint a nyaka és a válla között érte a szúrás, az áldozat állapotát a klinikán stabilizálták.

A müncheni pályaudvar kívülről.
Fotó: PA

Az elkövetőről a német sajtó azt írta, hogy egy Münchenben született német állampolgár.

A Bild című német napilap azonban a támadást követő napon megosztotta az őrizetbe vett férfi fényképét, ami miatt sokakban kérdőjelek merültek fel. A 23 éves férfi ugyanis lehet, hogy német útlevéllel rendelkezik és Münchenben született, de a kommentelők szerint biztosra vehető a migrációs háttér. A rendőrség szerint nem ideológiai támadásról van szó, az elkövető pszichés betegséggel küzd. A müncheni rendőrség vezetője szerint tarthatatlan, hogy egyre többször vállnak támadók céltáblájává az egyenruhát viselő rendőrök.

Balra az őrizetbe vett „müncheni” férfi.
Fotó: Facebook

A jogállamnak minden eszközzel fel kell lépnie, hogy a munkájukat végző rendőröknek ne kelljen magukat veszélyben éreznie

– mondta Hubertus Andra rendőrfőnök.

Forrás Ripost.hu

Hasonló hírek

A rendőrség is elismerte, fiatal migránsok terrorizálják Augsburg lakóit

Mazsi

Nógrádi: Isztambul az európai Törökország szimbóluma

Edit

Német lapértesülés szerint Abdeslamnál egy német kutatóintézetről szóló dokumentumokat találtak

info