Image default
Külföld

Hatalmas változás a reptereken: ezentúl sokkal egyszerűbb lesz minden

2022-től jelentősen leegyszerűsödhet a biztonsági ellenőrzés.

Aki valaha utazott már repülőn, pontosan tudja, mennyi hercehurcával jár a biztonsági ellenőrzés. Főként igaz ez, amikor a laptopunk és a kis 100 ml-es tartókba szétöntött különböző krémeink és egyéb folyadékaink vizsgálata céljából ki kell pakolni a gondosan összerakott hátizsákunkat, csak hogy aztán másfél perc múlva hatalmas rohanás közben dobáljunk vissza mindent – hiszen ki akarná feltartani az amúgy is kígyózó sort, nem igaz?

Szerencsére most jó hírünk van: a londoni Heathrow repülőtéren sikerrel teszteltek egy olyan 3D-s technológiát, aminek segítségével sokkal pontosabban át tudják majd világítani a csomagokat, így innentől elfelejthetjük a kapkodós pakolást a sorban, hiszen semmit nem kell kivennünk poggyászainkból – adta hírül a Mirror.

További könnyítés, hogy a 100 ml-es szabályt is eltörlik, tehát már nem kell sokáig kis adagokba szétönteni a gépre felvinni kívánt folyadékokat.

A várakozási időket jelentősen lerövidítő változásokat 2022-től fogják bevezetni Anglia-szerte. Külföldi alkalmazásról egyelőre nincs szó, de reméljük, hazánkba is mihamarabb eljut az újítás.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Összevarrt szájjal tiltakoznak a bevándorlók a görög-macedón határnál

Edit

Hóviharok és tornádók: halálos áldozatokat szedett az ítéletidő

Géza

Csaknem ezer migráns érkezett egy olasz kikötőbe

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------