Image default
Külföld

Hatalmas tűz ütött ki egy manilai nyomornegyedben, több ezren váltak hajléktalanná

Forrás: MTI

Több ezren váltak hajléktalanná a Fülöp-szigetek fővárosának egyik nyomornegyedében kiütött hatalmas tűz miatt. Mintegy 800 viskó vált a lángok martalékává, de a katasztrófában nem halt meg senki, csupán négy sérültről tudni – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

tűz a Fülöpszigeteken

Az, hogy nem volt halálos áldozat, a tűzoltók szerint annak köszönhető, hogy a lángok szerdán délután csaptak fel, és nem éjszaka, így mindenki gyorsan el tudta hagyni az otthonát. Az emberek gyerekekkel a karjukon és néhány holmit magukhoz véve menekültek.

“Ha ez az egész éjszaka történik, tényleg tragédia lett volna” – hangsúlyozta Nashum Vitarosa tűzoltóparancsnok.

A tűz okát egyelőre nem állapították meg. A hatóságok gyanúja szerint azért csaptak fel a lángok, mert az elektromos rendszerben rövidzárlat keletkezett, amelyet valószínűleg az váltott ki, hogy egyes fogyasztók illegálisan rácsatlakoztak a villamos hálózatra.

A hatóságok beszámoltak arról, hogy nagyjából 2 ezer családot átmenetileg az egyik szomszédos parkban felállított sátrakban, valamint egy tornacsarnokban és egy iskolában helyeztek el.

A Fülöp-szigeteki nyomornegyedekben nem ritkák a hasonló tűzvészek, de ilyen nagy kiterjedésűre öt éve nem volt példa a tűzoltók szerint.

 

 

Hasonló hírek

Iráni migrációs hullám indulhat Szerbiából

Géza

Ismét találkozik Obama és Raúl Castro

info

Franciaország légi csapásokat fontolgat Szíriában

Edit