Hirmagazin.eu
Főoldal » Hatalmas terrortámadást úszott meg Barcelona
Külföld

Hatalmas terrortámadást úszott meg Barcelona

Ha az Iszlám Állam terveibe nem csúszik hiba, nem Párizs lett volna az első európai város, amit vérbe borítanak – két hónappal korábban már Barcelona is megismerte volna a terroristák kegyetlenségét.

Egy amerikai magazin most hozta nyilvánosságra az eddig titokban tartott terveket. E szerint az Iszlám Állam spanyol sejtje egy a párizsihoz nagyon hasonló merényletsorozatot hajtott volna végre 2015 szeptemberének egyik estéjén. A csoport gépfegyverekkel, robbanómellényekben rohant volna le koncerttermeket, bárokat és egy rangos sportrendezvényt, hogy aztán válogatás nélkül gyilkoljanak a tömegben.

A tervek azonban júniusban megbuktak, miután Lengyelországban lekapcsolták a sejt marokkói származású fejét, Abdeldzsalil Ait el-Kaidot. A férfi 2014 szeptemberéig élt a spanyol Torreviejában, majd Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.Itt ismerkedett meg azzal a belga Abdelhamid Abaauddal, aki a 130 halálos áldozattal járó párizsi terrortámadást is irányította. Az ő útmutatásával kezdte el kidolgozni a barcelonai merényletek terveit, de Varsóban letartóztatták, így a sejt elvesztette a kapcsolatát az „aggyal”, és a támadások is meghiúsultak.

A CTS Sentinel két madridi székhelyű, terrorizmust kutató központ hozzájárulásával hozta nyilvánosságra az adatokat, valamint több rendőrt, titkosügynököt és bírót, ügyészt is meginterjúvoltak az eset kapcsán.

Bár el-Kaidéknak nem sikerült lecsapniuk, 2017 augusztusában Barcelonát is elérte a terror, egy főleg marokkói bevándorlók leszármazottaiból álló sejt 16 embert gyilkolt meg a katalán fővárosban és Cambrilsban, de eredeti terveik szerint ennél sokkal több helyen támadtak volna. Ennek a sejtnek azonban a hatóságok szerint nem volt semmi köze a 2015-ös csoporthoz.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Lluis Gene – AFP
Fotó: AFP

Hasonló hírek

Késeléses támadás történt Bécsben éjjel, az elkövetőt agyonlőtték

Géza

Észak-Korea: amerikai csapásmérésre is sor kerülhet

Géza

Egyelőre nem találtak robbanószert

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!