Főoldal » Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv
Kormány

Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv július elsején életbe lépett elemei közül.

A babaváró támogatást és a jelzáloghitel-elengedést egyaránt háromezren kérvényezték, így összesen 12 ezer családon segített a kormány a hónap eleje óta.

A Magyar Államkincstár adatai szerint július elseje óta már 12 ezernél is több család igényelte a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását és a kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségét – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin elmondta, hogy csütörtökig a babaváró támogatást háromezren igényelték, 1300 párnak pedig már ki is utalták az összeget. A jelzáloghitel elengedésének kibővített lehetőségét szintén háromezren igényelték, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását pedig 6400-an kérték eddig a legfrissebb adatok szerint.

Credit line: Profimedia, DPphoto

Az államtitkár arról is beszélt, hogy folyamatosan zajlanak a bölcsődei fejlesztések, egyre több forrást biztosítanak az ágazat számára, hogy minden bölcsődéskorú gyermeket nevelő és dolgozó szülőnek segíteni tudjanak; január elsején pedig életbe lép a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes nők személyijövedelemadó-mentessége. Utóbbiról közölte, múlt pénteken az Országgyűlés elfogadta az adótörvényekre vonatkozó jogszabályt, amelynek része, hogy a legalább négy gyermeket felnevelő nők életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól a kereső tevékenységből származó jövedelmük után. A kedvezmény a vér szerinti és az örökbefogadott, valamint a már felnőtt gyermekek után is jár majd, és megmarad a családi adókedvezmény rendszere is a korábbi gyakorlat szerint.

Novák korábban elmondta, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) használt lakásokra is kiterjesztett kamattámogatott kölcsönlehetőségének adatairól, a bankszövetség hónapról hónapra összesített adatai alapján később adnak majd tájékoztatást.

592 milliárddal több jut az Emmi területeire

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) alá tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre – mondta Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere. Elmondta, hogy a tárcája összesen 592 milliárd forinttal több forrást kap jövőre, mint idén. Így ennyivel több jut az oktatásra, az egészségügyre, a kultúrára, a művészetekre és a sportra. A legjobban a családok járnak, az ő támogatásukra összesen 2200 milliárd jut. Kásler emlékeztetett: a kormány 2010 óta megduplázta a családok támogatását, és ezen támogatások a GDP 4,6 százalékát teszik ki.

Családvédelmi 7 pont

1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás.

2. Bővül a csok kedvezményes hitele.

3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből.

4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak.

5. 2,5 millió forint új autó vásárlására.

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re.

7. Nagyszülői gyed bevezetése.

Tudjon meg többet!

Bővebb információk a családvédelmi programról a csalad.hu-n, a 1818-as, éjjel-nappal hívható telefonszámom vagy a [email protected] e-mail-címen érhető el.

lokal

Hasonló hírek

Milliárdokkal támogatja a munkaerőpiacra visszatérni készülő kismamákat a kormány

Géza

2020-tól a köznevelésben minden diák ingyen kap tankönyvet

Géza

Napvilágot látott a kormány ezer vállalat bevonásával elkészült kkv-stratégiája

Géza