Image default
Külföld

“Hatalmas robbanást hallottunk” – a Wizz Air gép egyik utasa mesélt a villámcsapásról

Elmondása szerint a felszálláskor semmi jele nem volt annak, hogy vihar lehet a közelben.

Hatalmas durranást, vagy inkább robbanásszerű hangot hallottak a Wizz Air-járat utasai, amikor belecsapott a villám a repülőgépbe – írja az Origo Hováth Sándor biztonsági szakember beszámolója alapján, aki szintén a gépen utazott.

A portálnak nyilatkozó utas részletesen elmondta, mit tapasztaltak:

„Mi a baloldali szárnynál ültünk. A felszállás után körülbelül tíz perccel egy hatalmas durranást, vagy inkább robbanást hallottunk, ami fényhatással is járt – vagyis egy villanást láttunk. Akinek csukva volt a szeme, mert pihent a gépen, még azok is érzékelték, annyira hangos volt a dörrenés. A tizenegy éves kislányom ült az ablaknál, aki azt mondta: látta, hogy a szárny végén lévő fémcsíkok felvillannak. Senki sem tudta, hogy ez mi volt pontosan, nézegettük a hajtóműveket, hogy füstöl-e valamelyik, vagy sem.”

Hozzátette: nem volt túl nagy pánik, inkább csak találgatták az emberek, hogy mi okozhatta a hatalmas robbanásszerű hangot.

“Néhány perc elteltével a pilóta elmondta, hogy villámcsapás érte a gépet, és biztonsági okok miatt vissza kell fordulni a barcelonai repülőtérre, ahol átvizsgálják a repülőt. Egyébként amikor felszállt a gép, nem volt vihar Barcelonában. Nincs túl jó idő, esik és felhős az ég, de semmi jele nem volt annak, hogy vihar lehet a közelben. A robbanás után tehát visszahoztak minket a barcelonai repülőtérre. Aki kérte, szállodában helyezték el. Háromnegyed 10-re megyünk újra ki a repülőtérre, és – úgy tudjuk – éjjel fél 11-körül indul újra a gép.”

Az ilyen esetek nem ritkák, és általában nem veszélyeztetik a repülés biztonságát, de egy-egy villámcsapás után a gépeket alaposan átvizsgálják.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Hasonló hírek

Szakértő szerint Észak-Korea célja a túlélés

Géza

Folytatódnak a harcok Kelet-Gútában

Géza

Újabb vádemelés a Trump-kampány volt menedzsere, Paul Manafort ellen

Géza