Főoldal » Hatalmas pánik, elvesztette társait a Mount Everesten a magyar sztár
Sporthirek

Hatalmas pánik, elvesztette társait a Mount Everesten a magyar sztár

Más­fél hete in­dult el Klein Dávid és Su­hajda Szi­lárd több ma­gyar sztár­ral a világ leg­ma­ga­sabb pont­já­nak meg­hó­dí­tá­sára.

A Mount Everest 2017 expedíciót nagyon várta Száraz Dénes, aki gyakorlott hegyi túrázó. De a színész azt nem gondolta, milyen kalandos lesz az útjuk – főleg neki. Száraz ugyanis egyik hajnalban futni indult, majd eltévedt.

Hatalmas pánik, elvesztette társait a Mount Everesten a magyar sztár

„Elindultam lefelé a hegyről, és én, aki még a hazai, remekül kiszalagozott terepfutó versenyeken is képes vagyok eltévedni, természetesen rossz irányba fordultam – kezdte Száraz Dénes.

“Egy fenyőerdőbe érve lett gyanús, hogy arra még nem jártam. Visszafordultam, ezzel három kilométert kerültem. Gyönyörű kis hajnali túra volt, mert akkor nem volt még senki a hegyen, a teherhordók sem indultak el. Így teljesen egyedül lehettem a napfelkeltével, a gyönyörű kék éggel és a hatezres csúcsokkal. Most valószínűleg jobban el vagyok fáradva, mint a többiek, de nagyon megérte.”

Hatalmas pánik, elvesztette társait a Mount Everesten a magyar sztár 1

A színész hozzátette, nemcsak akkor került veszélybe: volt egy nagyon meredek leszállásuk a világ legkisebb repterén.

„A tizenhat személyes kisgépen rémülettel néztük a landolást. A világ legveszélyesebb repterének tartott Lukla felé a vastag felhőrétegből kiemelkedve felbukkant néhány himalájai jégóriás, majd harminchét perces repülés urán megpillanthattuk a kifutópályát, ami összesen ötszázhúsz méter. De ez a levegőből a töredékének látszik. Az embernek az az érzése, mintha pillanatokon belül a hegyoldalba csapódnánk.”

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Férfi kosárlabda NB I – Hatodszor bajnok a Szolnok

info

Ötvenezer ember előtt iktatták be Kovács Ágnest

info

Abszolút hetedik hely a veszprémi túlélőversenyről!

Edit