Image default
Időjárás

Hatalmas hó van a Kékestetőn – íme a települések, ahol komoly hóhelyzet van

Országszerte számos helyen mértek több mint 10, néhol 20 centiméteres hóvastagságot. Kékestetőn 32 centiméteres a hóréteg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai adataiból.

A magasabban fekvő települések közül Bakonybél Somhegypusztán 23, Úrkúton 19, Herenden 18 centiméteres a hó. Emellett Mencshelyen és Zircen 14-14 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Az alacsonyabban fekvő települések közül is jellemzően több centiméteres a hó:

Budapest több pontján 10 centiméternél is nagyobb a hó. Emellett 10 centiméternél magasabb a hóréteg többek között Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Monoron, Romhányban, Tolcsván, Vecsésen és Zsámbékon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében tudatta: csütörtök délelőttig elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve délkeleten, keleten fordulhat elő havazás, hózápor, melyből 4-5 centiméternyi hó hullat. Szerdán délen helyenként ónos eső sem zárható ki.

Csütörtök késő estétől a délkeleti megyékben kezdődik ismét gyenge intenzitású havazás. Emellett csütörtökön megerősödik, az Észak-Dunántúlon és északkeleten időnként viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A szél északkeleten hordhatja a már lehullott havat – írták.

Az időkép.hu webkamárájának felvétele a Kékestetőről:

A képre kattintva nézheti meg, mit mutat aktuálisan a webkamera / Forrás: Időkép webkamera

Bánkúton ez van:

A képre kattintva nézheti meg, mi látszik aktuálisan a webkamerán / Forrás: Időkép.hu

Úthelyzet

Jelenleg, szerda kora délután éppen kevés helyen havazik csak az országban, de a Sajó és a Hernád völgyében, valamint a Hajdúságban még szállingózik.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint kora délután intenzív havazást jelzett az Útinform az M35-ös autópálya hajdúböszörményi szakaszáról is.

A gyorsforgalmi utak többnyire sónedvesek, vizesek, de az M1-es komáromi és lébényi szakaszán már száraz a burkolat.

A főutak általában vizesek, nedvesek a Dunakanyarban, Nógrád megyében, a borsodi Emőd és Nyékládháza térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Békés megyei Sarkad tájékán pedig latyakosak.

A mellékutak a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén többnyire sónedvesek, de az északkeleti országrészben és a Tiszántúlon havasak, hókásásak, latyakosak, a letaposott hótól síkosak.

(MTI, Blikk)

Hasonló hírek

Félelmetes prognózis a NASA-tól: minden hőségrekord megdől 2016-ban! – VIDEÓ

Mazsi

Szakadozik a felhőzet, de még többfelé várható eső

Géza

Országos időjárási előrejelzés – 30 napra

Géza