Hirmagazin.eu
Főoldal » Hatalmas fordulat Csenge gyilkosságának ügyében: soron kívül ítélhetik el B.Rolandot!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hatalmas fordulat Csenge gyilkosságának ügyében: soron kívül ítélhetik el B.Rolandot!

Borsodnádasd — Újabb döbbenetes fordulat történt az országos közfelháborodást kiváltó, brutális borsodnádasdi gyilkosság ügyében!

A Blikk információi szerint a Debreceni Ítélőtábla elnöke soronkívüliséget rendelt el, ami azt jelenti, hogy a végzéstől számítva bármikor kitűzhetik a másodfokú tárgyalás időpontját.

Dr. Balla Lajos a döntését azzal indokolta, hogy a gyors elbíráláshoz kiemelkedően fontos társadalmi, igazságügyi, illetőleg közérdek fűződik.

Mint megírtuk: K. Csenge (†17) gyilkosa első fokon mindössze négyévnyi börtönbüntetést kapott. B. Roland (22) egy félresikerült találkozót követően vízaknába dobta a fiatal lányt. Csenge halálát a szakértő szerint egyértelműen vízbe fulladás okozta, ami azt jelenti, életben volt még, amikor gyilkosa fejjel lefelé a vízelvezetőbe dobta.

A lány édesanyja, Farkas Róza sírógörcsöt kapott a bíróságon, amikor megtudta, hogy lánya gyilkosa szabadul. /Fotó: Grnák LászlóA lány édesanyja, Farkas Róza sírógörcsöt kapott a bíróságon, amikor megtudta, hogy lánya gyilkosa szabadul. /Fotó: Grnák László

A Miskolci Törvényszék bírója úgy ítélte meg, hogy B. Roland „csak” gondatlanságból elkövetett emberölésben vétkes, míg az ügyészség szerint a férfit szándékos emberölés miatt kellett volna elítélni.

Az, hogy végül miben találják bűnösnek, nagyon nem mindegy, egyikért ötévnyi börtönbüntetés, a másikért akár életfogytiglani is adható.

– Bevallom, nagyon megdöbbentett a Debreceni Törvényszék elnökének döntése, több évtizedes praxisom alatt ilyet még egyik ügyemben sem tapasztaltam. Nagyon örülök a mostani döntésnek, és úgy érzem, érdemes volt verni az asztalt és erélyesen hangot adni nemtetszésünknek az elsőfokú ítélettel kapcsolatban. Nagyon remélem, most már igazságos ítélet születik, és az elkövetőt szándékos emberölésben mondják ki bűnösnek – közölte lapunkkal dr. Lichy József, aki Csenge családjának jogi képviseletét látja el az ügyben.

A megdöbbentően enyhe ítélet ellen nemcsak az áldozat családja és ügyvédjük, hanem rengeteg civil szervezet, magánember és politikus is felszólalt. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egyenesen vérlázítónak minősítette a bírói döntést.

Az áldozat édesanyja most újra reménykedik.

– Amióta a kislányomat elveszítettem, ez az első jó hír, ami ért. Megnyugodtam, hogy nemcsak mi, akik szerettük Csengét, gondoljuk úgy, hogy felháborító ítélet született, hanem a ítélőtábla elnöke is úgy érzi, soron kívül cselekednie kell. Az biztos, hogy én ott leszek Debrecenben a tárgyaláson, ahogy az összes eddigi ülésen – reagált a fejleményekre Csenge édesanyja, Farkas Róza.

– Tudom, hogy a drágaságomat már semmi nem hozza vissza, de nagy megnyugvás lenne, ha a gyilkosa börtönben ülne és nem szabadon kóricálna. Aki egy ártatlan lány életét elvette, annak nem jár második esély – tette hozzá.

Közben az ügyben eljáró ügyészség is lépett, helyszíni tárgyalás megtartását indítványozta a bíróságnak.

Haladéktalanul lépni kell

Az igazságügyi rendelkezés szerint a soronkívüliség azt jelenti, hogy a bíróságon az adott büntetőper kikerül a normális ügymenetből, s nem kell hónapokat várni a másodfokú tárgyalásra. A Blikk több neves ügyvédet is kérdezett, de egyikük sem emlékezett arra, ilyen indokkal történt volna hasonló eset.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vizsgálják a a kerítés megrongálását

info

24 tanár és még több gyerek távozott az erőszakkal vádolt igazgató miatt

Géza

Autóbalesetet szenvedett a magyar énekes: Kamionba rohant a kocsija!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------