Image default
Kultúra

Hatalmas elismerés: magyar film lett a legjobb európai tévéfilm

Potsdam – Újabb nemzetközi sikert ért el Szász Attila filmje: az Örök tél nyerte el az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat!

24.hu adta hírül, hogy az Örök tél című film nyerte el az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat a Prix Europa filmes és tévés seregszemlén Potsdamban. Az örömhírről a film egyik alkotója, Köbli Norbert számolt be a Facebookon. A díjat a film főszereplője, Gera Marina vette át.

Gera Marina köszönőbeszéde a Prix Europán

Az Örök tél / Eternal Winter nyerte a Legjobb Európai Tévéfilm díját a Prix Europa ma esti díjátadóján Potsdamban!A díjat a film főszereplője, Gera Marina vette át.Örök tél / Eternal Winter was chosen Best European TV Movie at Prix Europa – The European Broadcasting Festival!Leading actress Marina Gera accepted the award in Potsdam.

Közzétette: Örök tél / Eternal Winter – 2018. október 19., péntek

Szász Attila filmje, az Örök tél 1944 decemberében indul, és a GUPVI fogolytáborában játszódik, ahová a szovjet katonák magyarok ezreit hurcolták el kényszermunkára. A cselekmény főhősei Irén (Gera Marina) és Rajmund (Csányi Sándor), akik a fogolytáborban ismerkednek meg és miközben próbálnak életben maradni, valószerűtlen romantikus kapcsolat alakul ki közöttük.

Az Örök télnek egyébként a montreali filmfesztiválon is sikert aratott, haol Szász Attila elnyerte érte a legjobb rendezésnek járó díjat.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: YouTube

Hasonló hírek

„Az élő zene bűvöletében” – Idén is Kultúrházak éjjel-nappal

info

Evés-ivás székelyül, csíki tánccal…

info

Az M1 élőben közvetíti majd az István, a királyt

info