Image default
Állatvilág

Hatalmas botrány, oroszlánt boncoltak egy dán állatkertben

A nyilvános eseményen iskolások is részt vettek, az állatvédők tiltakoznak.

A dániai Odense állatkertjében már húsz éve tartanak időről időre nyilvános állatboncolásokat. Ezúttal egy oroszlán került sorra, az eseményt pedig kifejezetten az őszi szünetre időzítették, hogy az iskolások részt vehessenek rajta – írja az Index.

oroszlant-boncoltak-1

A gyerekek úgy érezhették magukat, mintha egy bizarr tanórán lennének: az állatkert egyik munkatársa, Lotte Tranberg hajtotta végre a boncolást, közben magyarázott, magasra emelve az állat belső szerveit és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Az oroszlánt, amelyen a nyilvános bemutatót végezték, két testvérével együtt februárban pusztították el – az állatkert indoklása szerint azért, mert más állatkertbe nem fogadták be őket, azonban a belterjes szaporulatot mindenképp meg akarták előzni. Sőt, közös kifutójukban a szakemberek szerint akár egymást is megölhették volna. A másik két állat teteme egyelőre az állatkert fagyasztójában várja sorsát, amiről még nem döntöttek.

oroszlant-boncoltak

A Humane Society International/Europe nevű, brüsszeli központú állatvédő szervezet közleményt adott ki és tiltakozását fejezte ki a nyilvánosan megrendezett boncolás ellen. Vádjuk szerint “az állatkertek rutinból túltenyésztik, majd leölik az oroszlánokat és a szintén fölöslegesnek bizonyuló más állatok ezreit”. Szerintük más módszerekkel is elejét lehet venni a túlszaporodásnak és meg lehet védeni a genetikailag egészséges populációt. A szervezet mellett Facebookon is rengetegen kritizálják az állatkertet (sőt, Dániát is) az ott történtek miatt.

 

Forrás: szeretlekmagyaroroszag;

Hasonló hírek

A világ legjobban zongorázó tyúkja az internet sztárja

Edit

Fészkelő kuvikot lőttek le Törökszentmiklóson

Edit

Kellenek-e az állatkísérletek?

info