Image default
Tudástár - minden érdekesség

Hatalmas bejelentést tettek a tudósok: hátborzongató, mit rejt a kódolt térkép

Hihetetlen, mire bukkantak, miután sikerült megfejteni a térképet.

Legendás bibliai helyeket – köztük Noé bárkáját – rejti az az 1000 éves kódolt térkép, amelyet most sikerült megfejteniük a tudósoknak.

Hatalmas bejelentést tettek a tudósok: hátborzongató, mit rejt a kódolt térkép

Az 1285-ös Hereford-i Mappa Mundi eddig is felbecsülhetetlen értékű leletnek számított, amelyben bonyolult arany, fekete, zöld és kék tintával rajzolt képek mutatták be a középkori Európa addig ismert világát. Ez a legnagyobb középkori térkép, amit ismerünk és a mai napig fennmaradt.

A XIII. századi tudósok világképét rögzíti, megismerhető belőle a középkori gondolkodás is, mely szerint a világ közepe Jeruzsálem. A mai felfogástól nagyon különbözik, mert nem csak helyszíneket, illetve azok földrajzi jellemzőit mutatja be, hanem történelmi, néprajzi, antropológiai információkat is közöl.

Azonban volt 500 további kép, amelyek a bibliai események helyét mutatják. Ezeket sikerült most megfejteni. Így a térkép ábrázolja, hol van Noé bárkája – amely ezek szerint a mai Irán és Örményország határán fekszik.

De a térkép állítólag azt is megmutatja, hol van Bábel tornya, amelyet itt is hatalmasnak ábrázoltak, mutatva, az ember arroganciáját. Ha hinni lehet a térképnek, akkor a torony a mai Szíria északkeleti részén volt – írta a Daily Star.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Borzalom a szülőszobán: Így jött világra a 15 éves magzat

Mazsi

Rejtélyes szörnytetemet találtak egy tóban – fotó

Edit

Hátborzongató elmélet: itt élnek a földönkívüliek! – VIDEÓ

Mazsi