Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Hat embert elfogtak Brüsszelben
Hat embert elfogtak Brüsszelben

Hat embert elfogtak Brüsszelben

Hirdetés

forrás: MTI

A belga rendőrség elfogott hat embert csütörtök este Brüsszelben, a két nappal korábbi, 31 halálos áldozatot követelő merényletek nyomozása keretében – közölte a szövetségi ügyészség nem sokkal éjfél előtt.

Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő – fűzte hozzá Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. A másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el a szóvivő szerint, aki azonban kilétükkel kapcsolatban további részleteket nem árult el. Esetleges őrizetbe vételükről pénteken döntenek majd.

A belga rendőrség legalább két olyan embert keres a keddi merényletek óta, akik a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér és Maelbeek metróállomás biztonsági kameráinak felvételein, a három öngyilkos merénylő társaságában látható.

A szövetségi ügyészség vezetője szerdán arról számolt be, hogy egy schaerbeeki lakásban – ahonnan a merénylők kedd reggel egy taxival a repülőtérre hajtattak – a merényleteket követően három, robbanószerekkel megrakott utazótáskát és más, a pokolgépek készítéséhez használatos anyagokat találtak.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: