Főoldal » Hasznos és kedves segítő a kertben – videó
Állatvilág

Hasznos és kedves segítő a kertben – videó

A sünit sokan szeretik, bár kissé szúrós, de mégis kedves állat. Ráadásul nagyon hasznos, hiszen fő táplálékai a rágcsálók, a kártevők és a bogarak.

Ugyanakkor kedveli a lehullott gyümölcsöket, és bogyókat, ezért azokat a kerteket, ahol sok a gyümölcsfa, előnyben részesítik.

Hedgehog, Erinaceus europaeus

Nappal ritkán találkozni velük, mert ilyenkor elbújnak egy bokor alá, vagy egy odúba, és éjjel indulnak el zsákmányszerző körútra.

SONY DSC

Az időjárástól függően októbertől áprilisig a sün téli álmot alszik.

Hedgehog

A süninek nincs is másra szüksége, mint nyugalomra és egy kényelmes kuckóra ahol majd felnevelheti csemetéit. Ha sünit találunk kertünkben, ne bolygassuk, ne zavarjuk, mert más lakóhely után néz.

A cute little hedgehog - ( African white- bellied hedgehog )

Ha megjelenik a kertben, készíthetünk számára kis faládikóból házikót, de ma már állateledel boltban vehetünk számára odút is.

African pygmy hedgehog walking in dead leaves

A sünit soha ne itassuk tejjel, vagy más itallal, csak tiszta, ne túl hideg vizet tegyünk nekik egy tálkába. A kis süniket orvosi fecskendőből tudjuk megitatni.

Hedgehog in the garden , African pygmy hedgehog

Ha megfelelően gondoskodunk a zavartalan nyugalomról és rejtekhelyéről, a süni jól érzi magát nálunk, és ragaszkodni fog otthonához.

sokszinuvidek24

Hasonló hírek

Ez nem egy kis tigris, hanem a világ legszebb macskája. Várj, amíg meglátod a szemeit.

Edit

Tömeges macskamészárlás

info

Ettől a VIDEÓ-tól sírni fogsz! – VIDEÓ

Mazsi