Hirmagazin.eu
Főoldal » Hasonló válogatás zajlik a baloldalon, mint korábban Gyurcsány bukása után
Belföldi hírek

Hasonló válogatás zajlik a baloldalon, mint korábban Gyurcsány bukása után

Zajlik az ideális jelölt kiválasztása az őszi önkormányzati választás előtt a baloldalon.

Egymás után jelentik be indulási szándékukat a főpolgármester-jelöltek, akiknek egy része még egy úgynevezett előválasztást is tart. Nemrég Kálmán Olga jelentette be indulását, aki a DK támogatását élvezi, két nappal ezelőtt pedig a volt szocialista Schmuck Andor is jelezte indulását az őszi önkormányzati választáson.

Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A budapesti főpolgármester-választással a német Die Welt című újság is foglalkozik, a lap azt írja, jók az esélyei a Fidesz leváltásának az őszi önkormányzati választásokon, de az ellenzéki győzelemhez először is a megosztottság megszüntetése és a mindenki által elfogadott közös főpolgármester-jelölt kellene. Ha egyetlen indulóban össze lehetne sűríteni a Momentum modernségét és dinamikáját, Karácsony tapasztalatát és rokonszenvértékét, valamint Kálmán Olga női mivoltát, akkor győzhetne az ellenzék a Die Welt szerint.

Az összefogás „B verziója”

A Die Welt című lap írása nem más, mint a baloldali összefogás úgynevezett „B verziója” – közölte Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Elmondta, itt is arról van szó, hogy összegyűjtötték a különböző ellenzéki politikusokat, és azok tulajdonságait. Szerinte azonban az ellenzék legnagyobb hibája, hogy nem tudják kiállítani egyetlen személyben sem azt a jelöltet, aki megfelelő lenne, jelen esetben Tarlós Istvánhoz képest.

Úgy véli,

hasonló válogatás zajlik a baloldalon, mint annak idején Gyurcsány Ferenc bukása után.

Felidézte, szinte naponta változtak a nevek és a lehetséges miniszterelnök-jelöltek abban az időben is, és végül Bajnai Gordonra esett a választás.

Farkas Örs politikai elemző szerint Schmuck Andor beszállása a főpolgármesteri választásba gyakorlatilag semmit nem jelent. A politikus gyakran száll versenybe különböző tisztségekért. Korábban indult már a miniszterelnöki pozícióért, de 2010-ben is indult az önkormányzati választásokon, kerületi és főpolgármesteri ambíciói voltak – idézte fel.

Nem meglepő a DK saját jelöltállítása

Farkas Örs szerint az nem meglepő, hogy a DK az európai parlamenti választáson elért eredmények után saját jelöltet állított. A Momentum szempontjából szintén sikeres a választási eredmény, így a két párt most ezen felbuzdulva szállt be ebbe a küzdelembe, és

alkupozíciókat akarnak megszerezni.

Megjegyezte, az sem különösebb meglepetés, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan keveri majd a lapokat, és hogyan talál majd ehhez szövetségeseket.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára min dolgozik. Szerinte a volt miniszterelnök felismerte, hogy a Demokratikus Koalícióban való jelenléte erős platformot ad a pártnak, és felesége személye, valamint EP-listavezetői pozíciója pedig további visszaigazolás. Hozzátette, Kálmán Olga jelenléte is ugyanezt a folyamatot erősíti.

Gyakori a politikán kívüli jelöltek „bedobása”

Boros Bánk Levente szerint Kálmán Olga szerepe nem egy innovatív elképzelés, a politikán kívüli személyek behozatala már jó ideje jelen van az ellenzéki oldalon. Úgy véli, az ellenzéki pártok és egyéb formációk felismerték, politikusaik alkalmatlanok arra, hogy megszólítsák a választókat, és épp ezért úgy gondolják, a politikán kívülről kell jelölteket hozni.

Farkas Örs arról beszélt, hogy a kormánypártok abszolút többséget szereztek a legutóbbi választás alkalmával. Bebizonyosodott, hogy

a baloldal önmagában sem képes megszorongatni a jelenlegi vezetést.

Az őszi önkormányzati választásokra is különböző alkukat próbálnak kötni, az előválasztási folyamat is ezt a célt szolgálja – fűzte hozzá.

szerző: hirado.hu
forrás: Kossuth Rádió

Hasonló hírek

Orbán Viktor beszéde nyitja a parlamenti őszt

Géza

Rogán: A bevándorlók helyett a magyar családokat támogatja a kormány

Edit

Megválasztották a Borászok Borászát

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------