Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Háromszor annyi eddig az illegális határátlépő, mint tavaly egész évben

Van utánpótlása a migrációnak; az illegális határátlépők száma az idén meghaladta a 80 ezret, ami több mint háromszorosa a tavalyinak – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

A 2015-ös nagy hullám idején Törökország felől sok migráns érkezett a görög szigetekre. Most ez csökkent, miután a tengeri határ őrzése erősödött, így inkább egyenesen az olasz szigetekre tartanak a migránsok – mondta, hozzátéve, hogy ugyanakkor a zöldhatáron erősödött a görög határra nehezedő migrációs nyomás.

Továbbá a görög szigetekről a zsúfoltság megszüntetése érdekében a kontinensre szállítják a migránsokat, akik nyomban elindulnak a balkáni útvonalakon Nyugat-Európa felé. Ezen túlmenően megélénkült a bolgár-török határ is – mondta a szakember.

Bakondi György leszögezte: a hatékony határvédelemhez erős műszaki akadályrendszer, megfelelő jogi környezet és intenzív járőr tevékenység szükséges, és

az EU épp ezt a hatékony migrációs politikát támadja.

Mint mondta, a bevándorláspárti erők aktívak, főleg az Európai Parlamentben. Nyíltan beszélnek arról, hogy a beérkezetteket le kell telepíteni, és állampolgárságot, szavazati jogot kell adni nekik.

A magyar kormány szerint ugyanakkor a bűnözők általi illegális tömeges beáramlás nem a munkaerő pótlását szolgálja, hanem ideológiai, politikai célokat – fogalmazott a szakember, megjegyezve, hogy e miatt érik politikai támadások a magyar kormányt.

A kormány véleménye szerint azonban ott kell segítséget nyújtani, ahol a probléma van, tehát például Afganisztán esetében a környező országokban, nem pedig Európába hozni a migránsokat – fejtette ki Bakondi György.

Friss hírek a magyar határról:

A rendőrök az éjszaka egy embercsempészt és mintegy 20 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 5-én 23 óra 10 perckor 10 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 6-án 2 óra 45 perckor Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy osztrák honosságú Mazda MPV típusú személyautót, amit egy 33 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további kilenc szír férfi volt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

76 illegális migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 5-én 22 óra 20 perc és 2021. október 6-án 3 óra 15 perc között Garánál 36, Katymárnál 24, és Mátételkénél 16 határsértőt tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy tucat határsértő Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 5-én 15 óra 40 perckor 12 külföldit tartóztattak fel Madaras közigazgatási területén. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 37 éves férfi ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Pest megyei rendőrök 2021. október 5-én 16 óra 54 perc körül az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki egy személygépkocsit. A járművet egy szerb állampolgár vezette, az utastérben nyolc külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Uniós elismerés a Magyar Helsinki Bizottságnak, és a Magyar Helsinki Bizottságot Nobel-békedíjra is jelölték.. Szólj hozzá!

Géza

A világban élő magyarok jobb tájékoztatása a cél

info

Kiderült: Ez történt a Momentum fiatal alelnöknőjével, miután elvitték a rendőrök

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------