Hirmagazin.eu
Főoldal » Háromszor akkora fizetést szavaztak meg maguknak a balliberális képviselők Zuglóban, mint amennyit a kormánypártiak kapnak
Belföldi hírek

Háromszor akkora fizetést szavaztak meg maguknak a balliberális képviselők Zuglóban, mint amennyit a kormánypártiak kapnak

Egy képviselői döntés eredményeképpen Zuglóban háromszor akkora fizetést vihetnek haza a balliberális képviselők, mint a kormánypártiak.

Az MSZP-s Horváth Csaba által vezetett városrészben rekordfizetések születtek, a baloldali politikusok havi 540 ezer forintot kapnak munkájukért.

Soroksáron más megoldást választott az ellenzék: a független polgármester, Bese Ferenc illetményét nem szavazták meg, gátolva ezzel a testületi munkát.

Az Origo információi szerint az ellenzéki képviselők annyira nincsenek tisztában az önkormányzatiság szabályaival, hogy az alakuló ülésen nem tudtak különbséget tenni egyszerű és minősített többség között.

A Horváth Csaba (MSZP) által vezetett, ellenzéki többségű zuglói önkormányzat az illetményük rendkívül alacsonyan tartásával hozta megalázó helyzetbe a független és a fideszes képviselőket – írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

Rekordfizetések Zuglóban

Várnai László, a CivilZugló Egyesület vezetője arról beszélt a polgári napilapnak, hogy

  • a baloldali ellenzéki pártokhoz tartozó 15 képviselő kapta az összes tanácsnoki és bizottsági elnöki pozíciót, bruttó 540 ezer forintért;
  • mind a négy alpolgármester az ellenzéktől került ki, közel 900 ezres fizetésért;
  • velük szemben a független, illetve a fideszes képviselőknek mindössze havi bruttó 180 ezer forintot szavaztak meg;
  • “kistafírungozták a nullkilométeres baloldali képviselőket”, például a három momentumos képviselő közül az egyik bizottsági elnök, másikuk tanácsnok, a harmadik pedig alpolgármester lett.
  • a 13 külsős bizottsági helyből a függetlenek egyáltalán nem kaptak, és a Fidesznek is mindössze egy jutott.

Az előző ciklushoz képest látványosan növekedtek a fizetések a zuglói képviselő-testületben, és amint látható, ennek haszonélvezői egyértelműen a balliberális politikusok.

Egyébként a fix 540 ezer forintos juttatás kiugróan magasnak számít, egyetlen másik budapesti kerületben sem keresnek ennyit a képviselők.

Ez azt jelenti, hogy a szocialista Horváth Csaba által vezetett városrészben rekordfizetést szavaztak meg maguknak a balliberális képviselők.

Mindezt úgy, hogy háromszoros a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb képviselői fizetések között.

Soroksáron gátolták a munkát

A XXIII. kerületben más megoldást választott az ellenzék, mivel itt az erőviszonyok jóval kiegyenlítettebbek. Ennek oka, hogy Bese Ferenc polgármester inkább a Fidesz-KDNP-hez köthető, és a testületben a kormánypárti, és ellenzéki képviselők számát tekintve patthelyzet alakult ki, így az utóbbi csoport inkább a testületi munka akadályozására helyezte a hangsúlyt.

A múlt csütörtöki alakuló ülésen a független polgármester tartózkodott a saját illetménye szavazásánál, és az öt ellenzéki (köztük DK-s, momentumos és jobbikos) képviselő is ugyanezt tette, így patthelyzet alakult ki a testületben. Azzal indokolták lépésüket, hogy nem tárgyalták a képviselői juttatásokat, és nem akkor döntöttek a kerület korábbi vezetőjének a végkielégítéséről. Ez azért sántít, mert a városrészt 25 évig vezető Geiger Ferenc igennel szavazott Bese illetményére. A XXIII. kerületi önkormányzat működését jól ismerő forrásunk azt mondta az Origónak,

annyira amatőr a helyi ellenzék, hogy nem tudták, mi a különbség az egyszerű és a minősített többség között.

Nincsenek tisztában az önkormányzatiság szabályaival, mégis gátolják a munkát”

– fogalmazott.

A következő testületi ülésre várhatóan december 3-án kerül sor, ekkor lesz legközelebb alkalom feloldani a patthelyzetet.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Többet fizetnek a lakossági állampapírok

info

Már tesztelik a jövő postáját

Mazsi

Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------