Hirmagazin.eu
Főoldal » Hárommillió ember életét keseríti meg az áprilisi nyár!
Egészség - betegség

Hárommillió ember életét keseríti meg az áprilisi nyár!

Ma­gyar­or­szág la­kos­sá­gá­nak csak­nem egy­ne­gyede szen­ved va­la­mi­lyen al­ler­giás be­teg­ség­ben, a hamar ér­ke­zett nyá­rias idő miatt szinte min­den al­ler­giás tü­ne­te­ket okozó nö­vény ko­ráb­ban fejti ki kel­le­met­len ha­tá­sát.

Ahogy a Ripost is beszámolt róla, április első napjaitól tartósan felmelegszik a levegő és az előrejelzések szerint csak pénteken csökken a hőmérséklet. A hirtelen jött nyárias meleg miatt az allergiás tüneteket okozó növények is

korábban fejtetik ki kellemetlen hatásukat.

Az elmúlt húsz évben az allergiások száma megduplázódott Magyarországon, jelenleg a lakosság negyedénél mutatható ki valamilyen túlérzékenységi tünet. Hazánkban csaknem hárommillió ember életét keseríti meg allergia. A légutakba került valamilyen külső anyaggal szemben történő túlérzékenység, a légutak tartós gyulladásos ingerlékenységétől szenvednek a legtöbben.

Hamarabb kezdődött a szezon!

Dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy már február végétől elkezdődött az éger és a nyír virágzása, de a márciusi jelentések szerint a gombaspórák is emelkedett mértékben voltak jelen a levegőben.

Bár még az allergiaszezon elején járunk, most előbb érkezik a pázsitfüvek és a különböző gabonafélék virágzásának az időszaka is. A pollenszórás előtt még érdemes megkezdeni az immunterápiás kezelést

– javasolja a szakember.

Hárommillió ember életét keseríti meg az áprilisi nyár!
A vizsgálat és az időben elkezdett kezelést is fontosnak tartja a szakember (Illusztráció)

A pollenszezon megjelenésének idején a tünetek enyhítése érdekében érdemesebb főként az esti órákban folytatni a szabadtéri tevékenységeket. Ilyenkor ugyanis kisebb a pollenek száma, mint a napsütéses időszakban. A szakemberek szerint ezenfelül

segíthet még a naponkénti esti hajmosás a megtapadt pollenek eltávolítására,

a zárt ablak melletti autózás, légkondicionálónál pedig a pollenszűrő használata.

Fontos, hogy aki tudja magáról, mely hónapokban jelentkezik az allergiája, már előtte kezdje el szedni a gyógyszerét, mert ha a szezonban kap csak észbe, a terápia már nem olyan sikeres!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Lyme-kór 8 figyelemfelkeltő tünete, amit már neked is ismerned kell

Edit

Ezt műveli a Zika-vírus: egy anyuka szívszorító története – VIDEÓ

Mazsi

Orvosmeteorológia (Olvasd el és hallgasd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------