Image default
Külföld

Három öngyilkos merénylő robbantott

Három öngyilkos merénylő robbantott, legalább 27 ember meghalt a Csádban.

Három öngyilkos merénylő robbantott

Sokan veszítették életüket és sérültek meg a Loulou Fou szigetének heti piacán, mert a Boko Haram három különböző helyen is öngyilkos merényletet követett el.

Legkevesebb 27 ember veszítette életét és nyolcvanan megsérültek szombaton egy hármas öngyilkos merényletben, amelyeket ismeretlen tettesek követtek el a közép-afrikai Csádban, a Nigériával szomszédos Csád-tó egyik szigetének piacán – közölték csádi biztonsági források.

“Három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Loulou Fou szigetének heti piacán, három különböző helyen” – közölte az AFP-vel egy nevének elhallgatását kérő helyi biztonsági forrás, hozzátéve, hogy a robbantások következtében “30-an haltak meg, 27 civil és a három merénylő, és további több mint 80 polgári személy megsérült”.

November 9-én a Csád-tó térségében rendkívüli állapotot vezettek be, miután nem sokkal azelőtt az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezettel szövetséges Boko Haram afrikai iszlamista csoport fegyveresei terrorcselekmények és diverzáns akciók sorozatát hajtották végre. A rendkívüli állapotot a csádi kormány később 4 hónappal meghosszabbította.

A Boko Haram hausza nyelvű kifejezés, jelentése: “a nyugati oktatás bűn”. Ez az iszlamista szervezet Nigéria északi és északkeleti részén tevékenykedik, harcosai azonban a szomszédos Nigerben, Kamerunban és Csádban is hajtanak végre véres merényleteket.

 

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Gyorshír: lelőtték a berlini terroristát

Mazsi

Vádat emelhetnek Salvini ellen

Géza

Döbbenet: magyar lányokat futtatott az exrendőr Londonban

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------