Image default
Külföld

Három bécsi tanárt támadott meg egy 14 éves csecsen fiú

Újabb bevándorlással kapcsolatos erőszakos támadás korbácsolta fel a kedélyeket Ausztriában. Nagy terjedelemben foglalkozott a sajtó egy pénteki, bécsi esettel: egy 14 éves csecsen fiú három tanárt megsebesített és komoly anyagi kárt okozott egy iskolában.

Az dühítette fel, hogy elvette tőle az egyik tanár a telefonját.

Egy 14 éves migráns verte meg három tanárát egy osztrák iskolában – hangzott el az M1 Híradójában. A csecsen tanuló dühös lett, mert azt mondták neki, hogy a tanórán nem használhatja az okostelefonját. Amikor a tanár elvette tőle a mobilt, összeszólalkoztak, a pedagógus ezért az igazgatói irodába küldte. A fiú ott kezdett el tombolni.

A Kronen Zeitung azt írta: amikor a tanár rászólt, „bekattant”. Majd teljesen elvesztette a fejét. Az újság értesülései szerint a csecsen tanuló az igazgatói irodában ütött mindent, amit, és akit csak ért. Dührohamában három pedagógust sebesített meg.

A bevándorló ősz óta járt az iskolába, korábban ugyanis már dolgozni kezdett, azonban kiderült, hogy nincs semmilyen végzettsége. Ezért kellett újra az iskolapadba ülnie. Állítólag korábban már többször is feltűnt támadó viselkedésével.

A helyiek szerint mindennaposak az erőszakos megmozdulások

Az intézmény Bécs tízedik kerületében, a Favoriten negyedben található. A környéken nagyon sok migráns él. A helyiek közül volt, aki arról beszélt, hogy az erőszakos megnyilvánulások a környéken már mindennaposak.

Az előző tanévben több mint 250-szer történt valamilyen erőszak bécsi iskolákban. Az esetek döntő többségében sérültek is voltak.

Nem akarnak beilleszkedni

Csaknem egy évvel ezelőtt nagy port kavart az az interjú, amelyet egy bécsi tanárnő adott. Akkor arról beszélt, hogy túl sok, amikor egy 25 fős osztályba 21 olyan gyerek jár, akit integrálni kell. Azt mondta, 10 éve tanít egy olyan gimnáziumban a Favoriten negyedben, ahová 300 gyermek jár és szinte valamennyien bevándorló családból származnak.

A tanárnő szerint, pár éve a gyerekek még megpróbáltak beilleszkedni, ma már ennek nyoma sincs. A muszlim tanulók és szüleik egyre ellenségesebbek, egyre inkább elutasítják az osztrák értékeken alapuló tanrendet.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en arról beszélt: a muszlimok többségénél kulturális alapja is van az erőszaknak. Mint mondta, a muszlim kultúrában az marad életben, aki erősebb, agresszívabb és hamarabb üt. Ezt tanítják a fiataloknak, és ezt a viselkedésmódot hozzák magukkal Európába.

Ausztriában korábban már zéró toleranciát hirdettek az iskolai erőszak minden formájával szemben. Ha bármilyen erőszakos eset történik, a diákokat felfüggesztik, vagy elbocsátják az intézményekből.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Újabb fegyveres lövöldözés: Legalább 5 halott a katolikus templomban

Mazsi

Így lesz muzulmán Franciaország! Videó, elképesztő számokkal

Mazsi

Az NSA a Siemens ellen is próbált kémkedni

info