Image default

A kétszer elvált, egyedülálló R. Gizella Balatonalmádiban élt. A második házasságából született egy lánya, akit szépségkirálynőnek is megválasztottak. A 45 éves nő nagyon csinos volt.

Kép: Keleten.hu

Valósággal falta a férfiakat, aztán 1995-ben egy kegyetlen gyilkosság áldozata lett. Valószínűleg egy olyan férfi ölte meg, akivel nem akart lefeküdni. A mai napig nem fogták el a gyilkosát.

Vérbe fagyva feküdt az úton

1995. november 13-án reggel a helyi újságkihordó talált rá R. Gizella holttestére.A férfi távolról azt hitte, hogy egy részeg férfi vagy esetleg egy hajléktalan fekszik a földön.Odasietett, hogy segítsen, mert úgy tartotta, hogy a hajnali hidegben könnyen kihűlhet az ember. Ahogy közelebb ért, látta, hogy egy nő fekszik a földön vérbe fagyva, a testén szúrásokkal. A nő a saját háza előtt feküdt.

A rendőrség megállapította, hogy a nőt az otthonában támadhatták meg, mert az ágya is tele volt szúrásnyomokkal.Összesen 37-szer szúrták meg.A támadó valószínűleg elállhatta a kijáratot a szobában, mivel R. Gizella az ablakon mászott ki a szurkálás után, és volt még annyi ereje, hogy kimenjen az utcára, de ott összeesett és elvérzett. Pár órával azelőtt, hogy az újságkihordó férfi megtalálta.

Ki gyilkolhatta meg a vonzó nőt?

Egy biztos, R. Gizella ismert a gyilkosát, mert késő este ő maga engedte be a házába. A rendőrök ugyanis nem találtak betörésre utaló nyomokat a házban, a zár is sértetlen volt.Mivel a nő gyakran váltogatta szexpartnereit, arra tippeltek, hogy egy féltékeny férfi gyilkolhatta meg, vagy egy olyan, akit visszautasított.A rendőrség nem volt könnyű helyzetben, mert a nőnek nem volt lelki társa vagy legjobb barátnője, akivel beszélgetett volna a „szerelmi ügyeiről”.

A gyilkosság módja viszont nem egy erős férfira utalt. Sok kis szúrás. Ez alapján egy gyenge testalkatú férfira gondolt a rendőrség, akit lehet, hogy pont ezért utasított vissza R. Gizella. Azt sem lehetett kizárni, hogy egy nő gyilkolta meg a szép asszonyt. Egy olyan nő,akinek barátjával vagy a férjével bújt ágyba, és így akart rajta bosszút állni.

A határon túl lehet a megoldás

A nő pár hónappal azelőtt költözött Balatonalmádiba, mielőtt meggyilkolták.Korábban Németországban dolgozott, ahol összeszűrte a levet egy magyar férfival.A rendőrség ezt a férfit is kihallgatta, és a vallomása közben ellentmondásokba keveredett. Tagadta a kapcsolatát a nővel, a gyilkosság időpontjára pedig nem volt alibije. A férfit a rendőrök meggyanúsították R. Gizella meggyilkolásával, őrizetbe vették, de nem sokkal később kénytelenek voltak elengedni. A helyszínen talált nyomok ugyanis nem illettek a férfira, aki később beismerte, hogy kapcsolatban állt a nővel.Azt mondta, azért tagadta le, mert szégyellte, hogy egy középkorú nővel volt viszonya.

Később a nő egyik szomszédja azt mondta a rendőröknek, hogy a halála napján beszélgetett Gizellával, aki elmondta neki, hogy vendéget vár. Ezen a szálon indultak el a nyomozók, de nem tudták megoldani az ügyet. A nyomozást 1997-ben lezárták.

Nem tudták kihallgatni a gyilkost

Nyolc évvel később gyanúba keveredett egy balatonalmádi férfi, B. Viktor.A férfi a gyilkosság napján a nő szomszédságában élt a nagyanyjánál.A családja azt állította, hogy biztosan nem a férfi ölte meg a nőt, mert egész éjjel otthon aludt, ők ébresztették fel reggel. A rendőrök viszont ezt nem hitték el, elsősorban azért, mert kaptak egy ismeretlen bejelentést arról, hogy az,aki másnap kimosta B. Viktor ruháját, nemcsak festéknyomokat talált rajta, hanem vért is.Ráadásul a férfi alacsony volt és vékony.

Ez a férfi az első hazugságvizsgálatra részegen ment el, emiatt nem lehetett rákötni a gépre. Másodjára sikerült. Megbukott a vizsgálaton.Olyan kérdéseknél jelzett a gép, amelyekre csak a gyilkos tudhatta a választ.

B. Viktor viszont ekkor már súlyos beteg volt, a mindent eldöntő kihallgatás előtt meghalt. Az ügyet nem sikerült megoldani.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

A szúnyogokat tényleg vonzza a fény? 8 mítosz és az igazság

Mazsi

Felfedezés, ami elgondolkodtat… Nézd mi történik az agyban miközben imádkozol

Edit

Elképesztő, mit találtak a szakadék mélyén a kutatók

Mazsi