Image default
Belföldi hírek

Hármas ikrek születtek Miskolcon

A gyerekek spontán fogantatást követően, a várandósság 33. hetében, császármetszássel jöttek világra – hangzott el az M1 Híradójában.

Milán, Dávid, Márk és az édesanyjuk is jó egészségnek örvendenek. A három kisfiú közül ketten egypetéjű ikrek, harmadik testvérük pedig kétpetéjű ikertestvérük. Milán a legnagyobb baba a három kisfiú közül. Testvérei, Dávid és Márk 1460 és 1440 grammal születtek. Ha elérik a két kilós súlyt egy-két hét múlva haza is mehetnek.

A 25 éves édesanya, aki maga is a megyei kórházban dolgozik, elmondta, ez volt az első terhessége, és férjével együtt meglepődtek, mikor megtudták, hogy egyből három babájuk lesz. Természetesen sok segítséget és bíztatást kapnak a családtól, barátoktól és a kollégáktól is.

Nagy Gábor, a miskolci kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, a babák különlegesek, hiszen először csak ketten voltak. Az ikerterhesség egyik része ketté vált és ők egypetéjű ikerként fejlődtek tovább. Míg harmadik testvérük kétpetéjű ikerpárként fejlődött tovább.

A Miskolci Megyei Kórházban először sikerült megfigyelni olyan folyamatot, hogy az egyik petesejt a terhesség 3. és 9. napja között kettéválik és két egypetéjű iker baba fejlődik ki belőle.

Magyarországon spontán terhességek esetében nyolcezer szülésre jut egy hármasiker szülés. A lombikprogramnak köszönhetően viszont 2500 szülésenként jön világra egyszerre 3 baba. Egy két évvel ezelőtti statisztika szerint 2015-ben például 31 hármas iker született hazánkban.

Forrás: MTI / hirado.hu

Képek: blikk

Hasonló hírek

Szombathelyen is új épületekben a határvadászok (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Elhunyt Torgyán József

Mazsi

Olyan népszerű, hogy várólista van rá – és csak 2500 forint az éves tagdíj

Edit