Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hárman haltak meg a kismarosi vonatbalesetben

Halálos baleset történt szerdán este Kismaros és Nagymaros között. Egy személyautóban utazó három ember meghalt, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött egy vonattal – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon.

Halálos baleset történt Kismaros és Nagymaros között 2019. 08. 21-én.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 21-én 19 óra körüli időben egy nemzetközi gyorsvonat személyautóval ütközött a 12. számú főút 9. kilométerszelvényében, Kismaros és Nagymaros között, fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban  közölte a Police.hu oldalon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közölték, a gépkocsiban hárman életüket vesztették. A vonaton személyi sérülés nem történt. A baleset a főút forgalmát nem érinti, a vasúti közlekedés mindkét irányban szünetel.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival. A helyszínelés és a műszaki mentés idejéig a vasútvonal mindkét oldalán vágányzár van életben, ezért a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A sajtóügyeletes közölte, hogy egyik busztársaság sem tudott vonatpótló autóbuszt biztosítani, de a Volán menetrendszerinti járatain a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat Vác és Nagymaros között elfogadják. A vonatok Verőce és Nagymaros állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Vác, Budapest, illetve Szob felé. A nemzetközi vonatok Vác és Nagymaros állomásig közlekednek.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, hogy a műszaki mentést a váci és fővárosi tűzoltók mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai végzik.

police.hu

Hasonló hírek

Erős terrorgyanú! A profi Teréz körúti bomba elemei Kínából származnak!

Mazsi

Körözik a zsaruk: elfogatóparancsot adtak ki egy 22 éves budapesti fiatal ellen – fotó

Géza

Bűnügyi sarok: eltűnésük miatt keresi a rendőrság a gyermekeket!

Géza