Image default
Belföldi hírek

Harmadik éve segítik rendőreink az európai határok védelmét Szerbiában és Macedóniában! Büszkék vagyunk rájuk! Hirmagazin.eu – Oszd meg!

Eddig több mint 60 kontingens vett részt a két fogadó ország határrendészeti műveleteiben, amely során mintegy 7000 határsértőt fogtak el a magyar rendőrök. (2019. 01. 08., k – 14:28, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Dr. Balázs László r. ezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztályának vezetője 2019. január 8-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, illetve a szerb-macedón határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A kollégáink nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A 30 fős macedón, valamint a 15 fős szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat az adott ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

További kép:

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Radikális aktivisták kormányellenes akciókra való felkészítése zajlik

Edit

Trócsányi: Sosem hagyjuk cserben a kárpátaljaiakat

Géza

A Financial Times Orbán Viktor menekültpolitikájának változó megítéléséről

info