Hirmagazin.eu
Főoldal » Harcolnak a szúnyogokkal a Balatonnál
Életmód hírek

Harcolnak a szúnyogokkal a Balatonnál

Az egész országban nagyon sok a szúnyog, ennek oka a sok tavaszi csapadék lehet. A Balatonnál kétnapos kémiai szúnyoggyérítés kezdődött – tájékoztatott a Balatoni Szövetség elnöke.

Még egy utolsót kapnak a szúnyogok a Balatonnál. Kép: infobaja

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöké az InfoRádióban elmondta, hogy mint minden tavasszal, idén is biológiai gyérítéssel kezdtek a Balaton térségében. A biológiai gyérítés lárva állapotban lévő szúnyogok elleni védekezést jelenti, míg a kémiai gyérítés a kifejlett szúnyogok, csípőszúnyogok elleni védekezésről szól.

“Elég sok szúnyog van sajnos már a Balaton térségében, de ez nem csak balatoni probléma, hanem országosan nagyon sok a szúnyog”

– mondta Balassa Balázs. Ezt jelzi az is, hogy a katasztrófavédelem is másfél hónappal a szokásosnál előbb kezdte el az országos szúnyoggyérítési programot.

Máris kezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál. Kép: ilovebalaton

A BSZ elnöke elmondta, hogy a légi kémiai szúnyogirtás pénteken is tart a Balatonnál. Ha a kijelölt két nap rossz az idő, akkor május 2-3-án végzik el a munkát.

“Ez légi beavatkozás, elsősorban lakott területeket érint, de sem emberekre, sem egyéb állatokra nem káros ez a szer, amivel a szakemberek dolgoznak”

– mondta Balassa Balázs, hozzátéve, hogy a balatoni szúnyoggyérítést tavasszal és ősszel a helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség nyáron a katasztrófavédelem irányítja, a költségeket is e szerint állják.

Idén a szúnyoglárvák fejlődésének különösen kedvező időjárás miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már hétfőn megkezdte az országos szúnyoggyérítési programját, azonban a Balatonnál sürgető helyzet miatt a BSZ nem várta meg, hogy sorra kerüljön a térség, hanem maga rendelt el egy kémiai szúnyogirtást – tette hozzá.

A BSZ elnöke kitért arra, hogy a Balaton körüli tenyészőhelyeket a sokéves átlagot meghaladó mértékben borítja víz: ezért van ilyen sok szúnyog.

“Rengeteg volt a csapadék, és a Balaton térségében nagyon sok a vízzel borított rét, nádas, mocsaras rész, ez pedig táptalaja a lárváknak,

és ez ugyanúgy elmondható az ország más területeiről is, úgyhogy addig amíg ezek a lápos, vizenyős területek nem húzódnak el, addig sajnos erre lehet számítani, hogy nagyobb számban kelnek ki a szúnyogok” – mondta Balassa Balázs.

Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Segítség: őrületbe kerget a szomszédom – valós és súlyos történetek

Mazsi

Amikor a nő megmutatta a hasát, az orvosok hangosan nevetni kezdtek, – de amikor meglátták a kisbabát, alig kaptak levegőt!

Mazsi

Filléres, ám nagyon megbízható szer a kullancsok és szúnyogok ellen!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------