Hirmagazin.eu
Főoldal » Harci gépek karcolták az eget Gyulafirátót felett
Belföldi hírek

Harci gépek karcolták az eget Gyulafirátót felett

A gyulafirátóti lőtéren zárult a több hetes Bátor Harcos 2015 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat. A bakonyi bemutatón hat NATO-ország – közte az Egyesült Államok és a házigazda, magyar haderő – összesen 900 katonája és 300 technikai eszköze; A10-es amerikai csatarepülők, Gripen vadászgépek, T–72-es tankok vettek részt.

 A gyulafirátóti lőtéren zárult a több hetes Bátor Harcos 2015 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat. A bakonyi bemutatón hat NATO-ország – közte az Egyesült Államok és a házigazda, magyar haderő – összesen 900 katonája és 300 technikai eszköze; A10-es amerikai csatarepülők, Gripen vadászgépek, T–72-es tankok vettek részt. - Természetesen ennek van egy üzenete, minden fajta hadgyakorlatnak van. Amikor az ukrajnai krízis kirobbant és Oroszország beavatkozott Ukrajna belügyeibe, és megtörténtek az ukrajnai események, ekkor a NATO egy nagy láthatóságú gyakorlatsorozatot rendelt el. Ennek része az Európában állomásozó amerikai erőknek közös gyakorlata a magyar honvédséggel és a többi nemzettel – nyilatkozta Böröndi Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség szárazföldi erőinek parancsnoka. Szerbia 1999-es bombázása óta soha nem volt ennyi amerikai katonai gép Magyarországon. Asboth Beatrix, az Euronews tudósítója elmondta: – Egy ilyen hadgyakorlatnak nem csak katonai jelentősége van, diplomáciai szempontból is fontos. Míg tavaly még arról hallhattunk, hogy magyar üzletembereket utasítottak ki az Egyesült Államokból, ez a hadgyakorlat arra utal, hogy a két ország túllépett a diplomáciai feszültségeken.

– Természetesen ennek van egy üzenete, minden fajta hadgyakorlatnak van. Amikor az ukrajnai krízis kirobbant és Oroszország beavatkozott Ukrajna belügyeibe, és megtörténtek az ukrajnai események, ekkor a NATO egy nagy láthatóságú gyakorlatsorozatot rendelt el. Ennek része az Európában állomásozó amerikai erőknek közös gyakorlata a magyar honvédséggel és a többi nemzettel – nyilatkozta Böröndi Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség szárazföldi erőinek parancsnoka.

Szerbia 1999-es bombázása óta soha nem volt ennyi amerikai katonai gép Magyarországon.

Asboth Beatrix, az Euronews tudósítója elmondta: – Egy ilyen hadgyakorlatnak nem csak katonai jelentősége van, diplomáciai szempontból is fontos. Míg tavaly még arról hallhattunk, hogy magyar üzletembereket utasítottak ki az Egyesült Államokból, ez a hadgyakorlat arra utal, hogy a két ország túllépett a diplomáciai feszültségeken.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Friss hír: Balatonfüredi drogbotrány – a gimnázium igazgatója mindent cáfol

Géza

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát

Géza

Több mint háromszoros különbség – Nem mindegy, hol veszi a kegyeleti virágot

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------