Hirmagazin.eu
Főoldal » Harcba hívott civilekkel zavarhatják meg a kormánypárti eseményeket
Belföldi hírek

Harcba hívott civilekkel zavarhatják meg a kormánypárti eseményeket

A Soros György támogatását élvező társaság, a Szabadságjogokért Kisokosban buzdítja az aktivistákat!

Magyarországon nem adottak a szabad és tisztességes választások feltételei a Társaság a Szabadságjogokért szerint. A Soros-hálózat támogatását élvező szervezet ezért „VálaszTasz” című portálján harca szólítja fel a civil aktivistákat. Praktikus tanácsokkal és jogi segítségnyújtással biztatnak a Fidesz és a KDNP választási gyűléseinek megzavarására.

A rendbontásnak nagy hagyománya van ellenzéki oldalon: ez a kép 2016. október 23-án készült. Fotó: Havran Zoltán

Közvetett módon a választási gyűlések, pártfórumok megzavarására biztat honlapján a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által bőkezűen támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A szervezet „VálaszTasz” című portálján jogi tanácsokkal is ellátja a civil aktivistákat, akiket a közbeszéd tematizálására, lakókörnyezetükben és az interneten kifejtett agitációra és minden, szerintük a választást befolyásoló akció dokumentálására és publikálására biztatnak.

Facebookos profiljuk üzenőfalán erre példaként a 444.hu (amelynek egyik tulajdonosa Soros érdekeltségébe tartozik) cikkét hivatkozzák be, ezzel a kérdéssel: „Szerinted választási csalás a terézvárosi önkormányzat tojásosztogatása?” A feltett kérdést nem válaszolják meg, helyette átirányítanak portáljuk „Jelentsd a választási csalásokat!” című aloldalára. Bár a „VálaszTasz”-on tartózkodnak attól, hogy akár csak egyszer is leírják a Fidesz és a KDNP nevét, a szövegkörnyezetből egyértelmű, hogy az akció célja a kormánypártok gyengítése, lejáratása. Világosan utalnak erre az olyan megállapítások, mint például „jelenleg Magyarországon nem adottak a szabad és tisztességes választások feltételei”. Ennek ellenére a választáson való részvételre buzdítanak, mint 2002-ben a Soros Alapítvány tette.

Hogy a portált a jó szándékú tájékoztatás céljával indították el, azt erősen megkérdőjelezik az efféle tanácsok is: „Gyűjts össze 5-10 embert, és állapodjatok meg egy kérdésben, amit ha kell, mind az 5-10-en is feltesztek…” Könnyű belátni, hogy ilyen helyzetben a pártrendezvények értelmüket vesztik, a felszított indulatok ugyanakkor módot adnak arra, hogy lejárassák a kormánypártokat és azok szavazóit. A botrány-, illetve hangulatkeltésre alkalmas az is, hogy az ellenzéki aktivistákat határozott fellépésre és arra buzdítják, hogy ne engedjék magukat eltávolítani a politikai gyűlésekről. Ha pedig ez mégis megtörténik, szabálysértési feljelentést tehetsz, írja a TASZ, ehhez egy mintabeadványt is készítettek. A feljelentés mellett arra is felhívják az aktivistákat, hogy minden apró-cseprő ügyet jelentsenek be az illetékes választási bizottságnál. Emellett felajánlják szakértői szolgáltatásaikat a pártoknak és az újságíróknak.

Mint arra már fentebb utaltunk, nem ez az első eset, hogy a Soros György támogatását élvező szervezetek igyekeznek a Fidesz és a KDNP számára ellenséges légkört teremteni a kampányban. 2002-ben – mint említettük – a Soros Alapítvány nagyszabású plakátakcióval buzdított és több, Orbán Viktort és kormányát lejárató könyv megjelenését finanszírozta.

Forrás: magyaridok

Képek: sorosalapitvany, Havran Zoltán

 

Hasonló hírek

Demeter Mártának már papírja is van róla, hogy veszélyes Magyarországra! Oszd meg!

Géza

200 méterről néztek farkasszemet egymással a szélsőjobboldali és az antifasiszta felvonulók – videó

Géza

Karitatív célokra ajánlották fel az elkobzott portékákat a hatoságok

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------