Hirmagazin.eu
Főoldal » Hamis információkat közölt a hvg.hu – az M1 cikke – videó
Életmód hírek

Hamis információkat közölt a hvg.hu – az M1 cikke – videó

Nem változott a hangvétel hétfőre sem az ellenzéki sajtóban: továbbra is okosabbnak gondolják magukat az újságírók, mint a járványügyi szakemberek.

Ilyen-olyan forrásokra, időnként pletykákra hivatkozva gyártják a cikkeket arról, hogy mi mindent csinálnak rosszul az orvosok és az egészségüggyel foglalkozó szakemberek a járvány elleni védekezésben. A vírussal kapcsolatos hangulatkeltés mellett például a HVG-nek arra is maradt energiája, hogy hazug címet adjon az államfő ünnepi beszédének – hangzott el az M1 Híradójában.

Több évtizeden át nem lehetett ünnepelni március 15-ét, most is kibírjuk
– a hvg.hu állítása szerint ez hangzott el a köztársasági elnök vasárnapi ünnepi beszédében.
A portál a köszöntőről szóló összefoglalójának címében a hamis állítást úgy írta meg, mintha azt Áder János mondta volna. Bár a cikkben végül egyszer sem szerepel, hogy a köztársasági elnök bármikor így fogalmazott volna, a címben mégis a hazugságot emelték ki.

Csakhogy a köztársasági elnök beszédében nem hangzott el a hvg-s címben szereplő állítás. Áder János arról ugyan beszélt, hogy a történelem többször hozott már csendes ünnepet, de egyszer sem fogalmazott úgy, hogy kibírjuk, ha elmarad a közös ünneplés.

Áder János a hvg által terjesztett álhírrel ellentétben arról beszélt, hogy ahogy 1848 márciusában, úgy ma, a járvány miatti korlátozások idején is összefogásra van szükség.

A járvánnyal kapcsolatos címadásokban nem csak a hvg terjeszt ál- vagy rémhíreket. Vasárnap az Index egyik írásában azt emelte ki címként, hogy kirúghatják azokat a szülőket, akik az iskolabezárás miatt nem mennek be dolgozni. A hangulatkeltő címben szereplő rémhírt M1-nek nyilatkozó alkotmányjogász cáfolta.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász úgy fogalmazott: a munkavállalókat számos jogszabály védi, vészmegoldásként pedig minden iskolában szerveznek gyermekfelügyeletet. A kirúgásokat előrevetítő indexes cikk ráadásul a köznyugalom megzavarásával a védekezés hatékonyságát gyengíti.
M1

Hasonló hírek

Nagyon durva, mit művelt az anyós a fiatal párral: a menye teljesen kiakadt

Mazsi

Kánikula: így segítsünk magunkon és másokon!

info

Már itthon is segít a stresszoldásban az erdőfürdő

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------