Image default
Belföldi hírek

Hamarosan újra elkezdődnek az év végére unalomba fulladt ellenzéki tüntetések! Oszd meg!

A Mérce összeszedte, hogy hol és mikor bukik meg ismét az Orbán-kormány a néhány ezres “tömeg” akaratának engedve.

A lap kifejti: Budapesten is több tüntetést tartanak, de számos vidéki városban is megmozdulnak az emberek a “rabszolgatörvény” ellen, illetve az ellenzéki pártok 5 pontját támogatva az év első napjaiban. Meg valami általános sztrájkról is szó van.

Január 2-án, aza ma lenne az első demonstráció: szerdán a politikailag fajsúlyos Párbeszéd még fajsúlyosabb önkormányzati képviselője, bizonyos Váradiné Naszály Márta szervezett délelőtt 10 órára tiltakozást a miniszterelnök Várba költözése ellen, aztán hogy azok, akiket ott láttunk túristák voltak-e, vagy tüntetők, nem lehetett megítélni, mert jobbára csak nézegettek.

Az időpont elég érdekes, a politikus nyilván arra számít, hogy tömegek döntenek úgy, hogy nem dolgozni, hanem az utcára mennek az év első munkanapján. Arról nem is beszélve, hogy nem a kormányfő, hanem a hivatala költözik.

3-án Szeged kapcsolódik be a tiltakozásokba. Helyi civil szervezetek és az összes ellenzéki párt szervez közösen tüntetést Védjük meg Szegedet címmel, amit Botka László polgármester is támogatott a Facebook-oldalán. 17 órától a Dugonics téren gyülekeznek majd a tiltakozók.

4-én Pécsen is megbukik a kormány, majd Szombathelyen és Gödöllőn is tartanak majd feltehetőleg politikai rendszert megrendítő tiltakozásokat.

A városban a Momentum szervezésében 18 órától kerül sor tüntetésre, Szombathelyen 17 órától helyi civil szervezetek és pártok tiltakoznak majd a Domus áruháznál, míg Gödöllőn magánszemélyek kezdeményezésére több ismertebb ellenzéki politikus lép fel majd egy vonulásos tüntetésen, amely az Alsóparkból, a Világfa mögül indul majd. De 4-én a közismerten bikaerős Vasas szakszervezet is tart majd félpályás útlezárást Pápán.

Na, de eljön a szombat, amikor biztosan megrendül a rendszer. Ugyanis 5-én, az év első várhatóan nagy tüntetését délután 14 órától a Hősök terén tartják, amelynek során valószínűleg hatalmas menetélésnek lehetünk majd szemtanúi. Lesz  ott szakszervezet, Momentum, MSZP, DK, Kétfarkú, Jobbik és a többi!

Ezen a napon egyébként bőven lesz túlórájuk a rendőröknek, hiszen Debrecenben, Szolnokon, Hódmezővásárhelyen, Komlón és Cegléden is utcára vonulnak a hangoskodó Soros-fiókák!

És mint megírtuk, szombaton MSZP-Jobbik-os aberrált tüntetés is várható Tapolcán. Ráadásul Gyurcsány Ferenc is megfújta a harci kürtöt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Aladadatok: PS, Mérce

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több mint ezerszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Edit

Nem rendíti meg a paksi beruházást Ausztria

Géza

Vona: a választás igazi tétje, hogy Magyarország kivándorló ország lesz-e

Géza