Hirmagazin.eu
Főoldal » Haltelepítési rekord az angliai folyókban
Természetvédelem, élőlények védelme

Haltelepítési rekord az angliai folyókban

A brit Környezetügyi Hatóság közlése szerint rekordmennyiségű tenyésztett halat engedtek szabadon tavaly az angliai folyókba, hogy növeljék azoknak a halpopulációknak méretét, amelyek életterében több évnyi szennyezettség után mostanra javult a vízminőség.

Haltelepítési rekord az angliai folyókban

A szolgálat nottinghami gazdaságában tenyésztett halak között fejes domolykók, dévérkeszegek, compók és bodorkák is vannak. Tavaly csaknem kétmillió példányt engedtek szabadon közülük.

A haltenyészetet vezető Alan Henshaw szerint a rekordévnek két fő oka volt. “Az egyik az időjárás, amely rendkívül kedvezett a haltenyésztésnek. Nem jó ugyanis, ha a hőmérséklet 24-25 Celsius-fok fölé emelkedik, mert a melegebb vízben valamivel nehezebben fejlődnek a halak” – magyarázta. A másik ok, hogy sikeresebb a tenyésztés, ha a tartályokban és medencékben több fajt nevelnek együtt.

Haltelepítési rekord az angliai folyókban

 

Forrás: greenfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vadon élő populációk egészségének és genetikai integritásának megőrzése céljából a haltelep munkatársai minden évben felnőtt példányokat gyűjtenek be a folyókból, petéjüket és spermájukat használják fel a tenyésztéshez.

“Halaink gyakorlatilag vad halak, amelyek életük első két évét éppenséggel egy halfarmon töltik. A lehető legtermészetesebb körülmények között igyekszünk nevelni őket” – idézte Henshaw-t a BBC News.

 

Hasonló hírek

Hamarosan indul az erdőtörvény átfogó módosítása

info

Növekvő ivóvíz aggályok

info

Stílusos madáretetők a kertben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------