Főoldal » Halott menyasszonyt vásárolt volna egy család elhunyt szerettének
Bulvár

Halott menyasszonyt vásárolt volna egy család elhunyt szerettének

forrás: MTI

A szellemházasság, vagyis az életükben házasságra nem lépett halottak rituális házasságkötése Közép-Kínában még mindig szokás.

Egy kínai ősi szokáshoz, a túlvilági házassághoz bontott sírt három gyanúsított az észak-kínai Sanhszi tartományban – számolt be a kínai média csütörtökön. A szóban forgó sír megbontásának és a koporsóban fekvő női holttest eladásának szándéka egy 72 éves, Hou családnevű férfihoz fűződik. A Zsujcseng megyei rendőrség szerint Hou hírét vette, hogy a szomszéd faluban elhunyt egy fiatal nő, s úgy vélte, megszerzése után jó áron tovább adhatja olyasvalakinek, aki elhalálozott egyedülálló férfirokona mellé társat keres.

Halott menyasszony
A halott menyasszonyért egymillió forintnyi összeget fizetett volna a vevő. (Fotó: Facebook)

Az úgynevezett “szellemházasság” túlvilági menyasszonyára 25 ezer jüanért (1 millió forint) már vevő is akadt, ám az illegális sírfeltárás nyomait a temetőbe járók felfedezték, a rendőrök pedig elkapták a temetői haramiákat.
Kínában időről időre beszámol a média hasonló esetekről, legutóbb, két éve például nagy port vert fel, amikor az ország középső részén négy férfit többévi börtönbüntetésre ítéltek, mert a bíróság tíz női holttest ellopásában és eladásában bűnösnek találta őket. Az elítéltek a tetemekért akkor összesen több mint 240 ezer jüant, vagyis több mint 10 millió forintot kaptak.

A kínai temetőkben nem ritka, hogy kiásott sírokat találnak. (Fotó: Central European News)A kínai temetőkben nem ritka, hogy kiásott sírokat találnak. (Fotó: Central European News)

A szellemházasságnak – szó szerinti fordításban a “lelkek házasságának” (minghun) -, életükben házasságra nem lépett halottak rituális házasságkötésének több száz éves hagyománya van, elsősorban Közép-Kína, valamint a déli Kuangtung tartomány vidéki területein. Előfordult már, hogy babonás családok közvetítők révén temetőkből, kórházakból lopattak el tetemeket, és arra is volt már példa, hogy közvetlenül a családtól vásárolták meg. 2007-ben és 2012-ben olyan esetekről is beszámolt a sajtó, amelyek során azért követtek el gyilkosságot, hogy az áldozatot holtában ilyen módon értékesítsék.

 

Hasonló hírek

Mindent vagy semmit: több tízmilliót bukott a Bezár a bazár! bevállalós unoka-nagyi párosa

Géza

Fájdalmas küzdelmet vív betegségével az Olsen-lány

info

Milliárdokat költöttek percek alatt online vásárlással a kínai “szinglik napján”

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------