Hirmagazin.eu
Főoldal » Halálra kövezett egy nőt az al-Kaida
Külföld

Halálra kövezett egy nőt az al-Kaida

Forrás: MTI

Halálra köveztek egy prostitúcióval és hűtlenséggel vádolt nőt a dél-jemeni Hadramaut tartomány Mukalla nevű székhelyén az al-Kaida tagjai.

Halálra kövezett egy nőt az al-Kaida

A nőt, aki értesülések szerint “bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt” hűtlenség vádjában, vasárnap egy katonai létesítmény udvara közepén egy gödörbe helyezték, és több tucat helyi lakos jelenlétében halálra kövezték az al-Kaida fegyveresei.

Az AQAP a jemeni polgárháború okozta zűrzavart kihasználva tavaly áprilisban foglalta el Mukallát és Hadramaut jelentős területeit is ellenőrzése alá vonta. Ez volt az első eset a helyiek közlése szerint, hogy ezzel a kegyetlen módszerrel megöltek valakit a szélsőségesek az általuk felállított iszlám bíróság döntése értelmében. “Ez az első alkalom, hogy ilyet látunk” – mondta a gyilkosság egyik szemtanúja. Egy jemeni újságíró, aki jelen volt a kövezésen, elmondta, hogy a szélsőségesek megtiltották, hogy bárki fényképezzen a kivégzésen.

A fundamentalista bíróság ítéletének a világhálón megjelent másolata szerint a halálra kövezett nőt más prostituáltak futtatásának és hasis fogyasztásának vádjában is bűnösnek találták.

Mukalla lakosai és az AQAP között feszültség tört ki szeptemberben, miután a fegyveresek elpusztították az iszlám misztikus irányzatát követő szúfik több síremlékét és mauzóleumát. Egyes sírok közel háromszáz évesek voltak, és a város vallási vezetőinek nyughelyei voltak. A pusztítás kiváltotta a mukallaiak haragját, több incidens történt köztük és az AQAP fegyveresei között.

Az Egyesült Államok az al-Kaida arab-félszigeti csoportját tartja a nemzetközi terrorhálózat legveszélyesebb ágának. Hadramaut tartomány ellenőrzése különös jelentőséggel bírhat az AQAP számára, ugyanis innen származik Oszama bin Laden néhai al-Kaida-vezető családja.

Hasonló hírek

61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban

Géza

Az eltűnt maláj géphez tartozott a roncsdarab

info

Közös hírportált indít három európai hírügynökség európai uniós hírekkel

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------