Főoldal » Halálos kór szedi áldozatait a magyar határ mellett
Egészség - betegség

Halálos kór szedi áldozatait a magyar határ mellett

Már 16 ha­lá­los ál­do­zata van Ro­má­ni­á­ban a ta­valy kez­dő­dött ka­nya­ró­jár­vány­nak. A leg­több beteg a ma­gyar határ kö­ze­lé­ben él. Három éve tart a román ol­tás­el­le­nes kam­pány, mely­hez az or­to­dox egy­ház is csat­la­ko­zott…

Kanyarójárvány tombol Romániában, február végére már 16-an haltak bele a fertőzésbe.

Összesen több mint 3109 kanyarós megbetegedést diagnosztizáltak.

Halálos kór szedi áldozatait a magyar határ mellett
Illusztráció

Az áldozatok többsége olyan egy év alatti csecsemő, aki még nem volt beoltva. A legtöbb megbetegedést a magyar határ melletti Bánságban észlelték.  Bár az oltás kötelező, nagyon sok szülő mégis megtagadja a vakcina beadását az oltásellenes kampány miatt.

A kanyaró elleni oltást 2014-ben kezdték tömegesen megtagadni egyes televíziós személyiségek és az ortodox egyházhoz közel álló alapítványok hatására – tájékoztatott a romániai egészségügyi minisztérium. És igen, maguk a papok sem támogatják a vakcinázást!

Halálos kór szedi áldozatait a magyar határ mellett 1

Vajon kinek van igaza? Annak, aki fél az oltástól, vagy annak, aki a járványtól tart? És mekkora veszélyt jelent a rohamosan terjedő kór Magyarországra?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Űzzük el a méreganyagokat örökre!

Géza

Civilek csavarnák ki az üvegeket a kezekből

Edit

Pár hete közölte a rettenetes hírt az orvos: most Zente és Levi példája tartja a lelket az SMA-s Noel családjában – azonnali segítségre van szükség

Géza