Image default
Egészség - betegség

Halálos járvány közelít hozzánk

Minden háziorvosnál elérhetőek lesznek az influenza elleni ingyenes oltóanyagok – írja a Magyar Idők.

Bár még a szakemberek szerint sem lehet biztosan tudni, milyen lesz idén az influenzaszezon, ha a jelenleg Ausztráliában tomboló járvány Európát is eléri, akkor sokan megbetegszenek majd. Az ötödik kontinensen szeptember eleje óta több mint 130 ezer új influenzás beteget regisztráltak, és a járvány már száz halálos áldozatot követelt – írja a lap.

Az influenza megelőzéséhez 1,3 millió adag oltóanyagot biztosít az állam térítésmentesen a vírus által leginkább veszélyeztetettek, vagyis a 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők (asztmások, daganatos, szív-, érrendszeri, máj- és vesebetegek), a várandósok, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók számára.

A vakcinákat a napokban minden háziorvoshoz eljuttatják, amit érdemes is kérniük az érintetteknek, hiszen a vírus a szövődmények révén akár rövid időn belül halálhoz vezető állapotot is előidézhet.

Az Európai Unióban évente 25 és 100 millió között van az influenzában megbetegedettek száma, és a járvány 38 ezer áldozatot követel. Az elhunytak több mint 90 százaléka 65 éven felüli és/vagy krónikus beteg, ezért az Európai Unió Tanácsa 2009-ben ajánlást adott ki, hogy az idősebb korosztályok és a krónikus betegségben szenvedők 75 százaléka kapja meg az influenza elleni védőoltást. A helyzet azonban itthon neromlott azóta: az előző szezon előtt Magyarországon alig 700 ezer oltást adtak be, míg korábban egymilliónál is többen éltek a védőoltás lehetőségével.

Forrás: inforadio

Képek: szeged, blikk, life

 

Hasonló hírek

Már 20 ember életét mentette meg a Szív City alkalmazás

Géza

Az allergiásoknak már okozhat gondot a nyírfa

info

A mogyoró a panaszok ízletes enyhítője

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------