Hirmagazin.eu
Főoldal » Halálos áldozatokat szedett a Niklas Németországban
Külföld

Halálos áldozatokat szedett a Niklas Németországban

2015 04 01 074715

Kedd estig három halálos áldozata volt Németországban a Niklas orkánnak, a helyenként óránkénti 160-190 kilométeres sebességgel lecsapó vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

Az ország keleti részén fekvő Szász-Anhalt tartományban meghalt egy férfi, mert rádőlt egy betonfal, amely az erős széltől megrongálódott.

A nyugati Rajna-vidék—Pfalz tartományban autóra zuhant egy kidőlt fa, a kocsi mindkét utasa életét vesztette.
Az Alpokban óránkénti 192 kilométeres sebességű széllökést is mértek
A Niklas viharciklon kedd délelőtt érte el az orkán erősséget. Az Északi-tenger felől érkezett front a Baltikum felé vonul, éjszaka hagyja el Németország területét. A Német Időjárástani Intézet (DWD) az ország nagyjából kétharmadára a második legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki.

Az ország legmagasabb pontján, az Alpokban lévő Zugspitzén óránkénti 192 kilométeres sebességű széllökést is mértek. Estig csak az ország északnyugati részén lehetett csökkenteni a riasztás fokozatát.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb vihara több térségben közlekedési fennakadásokat okozott. A frankfurti repülőtéren 150 járatot kellett törölni. A legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában leállították a vasúti közlekedést, a pályaudvarokon több ezren vesztegelnek. Alsó-Szászországban nem közlekednek a vonatok a regionális járatokon, Bajorországban a távolsági vasúti közlekedés bénult meg az orkán miatt.

A vihar Lipcse térségében egy teherautót is felborított. A tűzoltók csaknem valamennyi településen dolgoznak a viharban kicsavarodott fák és leszakított tetőelemek eltakarításán. Egyedül Berlinben 14 és 17 óra között 320 riasztást kaptak.

A ciklon nagy mennyiségű csapadékot hozott magával, sok helyütt esővel, jégesővel érkezett, Berlinben hó is esett.
Münchenben kiürítették a főpályaudvart
Bajorországban a távolsági járatokon szünetel a közlekedés a vihar okozta károk miatt. A tartomány fővárosában, Münchenben pedig kiürítették a főpályaudvart, mert az épület tetőszerkezetéből a szél miatt kimozdultak és lezuhantak üvegből készült elemek.

Országszerte számos épület tetejéből tépett ki darabokat a szél, és több autót megrongáltak az orkán által leszaggatott faágak és födémdarabok. Berlinben az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálat, a Stasi áldozatainak emlékhelyéül szolgáló épület tetőszerkezetéből is leszakadt egy elem, az intézményt ezért be kellett zárni. Személyi sérülés nem történt.

A DWD előrejelzése szerint az alacsonyan fekvő régiókban óránkénti 120 kilométeres sebességű szél lehet, az Alpokban pedig akár 160 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is. Az ország legmagasabb pontjára, az Alpokban lévő Zugspitzére 164 kilométeres sebességgel érkezett meg Niklas.
Ausztriát sem kímélte a NIklas
Végigvonult a Niklas orkán Ausztrián kedd délután, a széllökések elérték az óránkénti 120 kilométeres sebességet is.

A felső-ausztriai Mauthausenben egy 63 éves férfi életét vesztette. Miközben háza teraszának tetőszerkezetét próbálta megerősíteni, leesett a létráról és súlyos fejsérülést szerzett, sikertelen újjáélesztés után meghalt.

Felső-Ausztriában csaknem négyezer tűzoltó dolgozott, mert a vihar tetőket szakított le, fákat döntött ki, utcákat torlaszolt el és megrongált vezetékeket hagyott maga után.

A tartományi energiaszolgáltató közlése szerint 25 ezer háztartás maradt áram nélkül Ried, Schärding és Vöcklabruck körzetekben. Késő délután még 12 ezer családnál nem volt áram. A linzi energiaszolgáltató 16 500 érintett háztartásról tud.

Több síliftet is le kellett állítani Felső-Ausztriában és korlátozottan működtek a pályák a tiroli síközpontoknál is.

Salzburgnál is károkat és közlekedési fennakadást okozott a vihar. A salzburgi légiközlekedés is akadozott, déltől négy frankfurti, egy berlini és egy düsseldorfi járatot töröltek.

Tirolban áramkimaradás volt, a helyi áramszolgáltató kedden kora délután 16 község 70 trafóállomásának kimaradásáról számolt be.
A felső-ausztriai A8-as autópálya egy szakaszát teljesen lezárták – közölte az osztrák autóklub (ÖAMTC).

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint a kidőlt fák miatt akadozik a helyi vasúti közlekedés, ezért tartós forgalomkorlátozásra lehet számítani. A németországi viharkárok miatt a Bécsből Münchenbe tartó Railjet vonat csak Salzburgig közlekedik. Az ÖBB szóvivője szerint egyes vonalakon akár nyolcvan perces késések is lehetnek.

Az osztrák meteorológiai szolgálat szerint (ZAMG) az éjszaka első felében továbbra is óránként 100 kilométeres széllökésekkel kell számolni. Még szerdán is viharos marad az idő, de már nem lesznek nagy széllökések. Keleten eső, nyugaton hóesés várható, legkésőbb szerdán hidegfront vonul át az Alpokon. A meteorológusok szerint akár a fehér húsvét sem elképzelhetetlen. Legutóbb 2013-ban és 2008-ban volt hó húsvétkor.

Forrás: metropol; Kép: Google;

Hasonló hírek

Eltávolították a gigantikus Mao szobrot a mezőről

info

Mentőhelikoptert riasztottak egy 26 éves magyar nőhöz, férjével ütközött

Mazsi

Robbanás történt egy brassói kenyérgyárban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!