Image default
Külföld

Halállistát készítettek a terroristák, híres politikusok a kiszemeltek

A német hatóságok több mint ötezer nevet tartalmazó célpontlistát találtak.

Több mint ötezer nevet tartalmazó célpontlistát találtak két terrorgyanúba keveredett férfi otthonának és munkahelyének átkutatásakor a rendőrök Mecklenburg-Elő-Pomeránia szövetségi tartományban- írta meg a Die Welt. A listán több mint száz politikus neve is szerepel, a teljes német politikai palettáról.

A biztonsági forrásokra hivatkozó Die Welt azt írta, hogy az egyik gyanúsított egy állásából felfüggesztett rendőr, aki munkahelyi számítógépe segítségével derítette ki a politikusok lakcímét. A másik gyanúsított egy rostocki ügyvéd-politikus. Az ő ingatlanjának átkutatása során találták az ötezer nevet tartalmazó két mappát.

A német rendőrség azzal gyanúsítja a razzia érintettjeit, hogy politikusok túszul ejtését és meggyilkolását tervezték a migrációról vallott nézeteik miatt. A gyanúsítottak élelmiszert, illetve lőszert halmoztak fel otthonukban, valamint támadásokat is terveztek – mondta el korábban a helyi ügyészség.

A Die Welt úgy tudja, eddig semmi sem utal arra, hogy megfigyelték volna a listázott embereket vagy konkrét terveket szőttek volna valamelyikük meggyilkolására.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nancy Pelosi lehet a kulcsa a Trump ellen indítható nyomozásoknak

Géza

Németországban terrorgyanú miatt tartóztattak le egy szíriait

Edit

Lőttek a lázadók, de általában betartották a tűzszünetet

info