Főoldal » Halállal riogatva húzzák le az időseket
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Halállal riogatva húzzák le az időseket

Ki­ter­jedt bűn­ban­dára buk­kant a Ri­post! Or­vosi ál­cá­val, áll ­szű­rő­vizs­gá­lat­tal ve­szik rá ál­do­za­ta­i­kat a drága hol­mik meg­vá­sár­lá­sára.

Gyanútlan, beteg embereket vesznek célba, Győrtől Miskolcig károsultak ezreit hagyva maguk után.

Egy cég emberei Dunaújváros idősebb lakóit hívogatják, ingyenes szűrővizsgálatra csábítva őket. A cégadatoknak utánanézve azonban a Ripost kiderítette, hogy e cég mögött ugyanazok állnak, akiknek a korábbi cégei ellen országszerte nyomozás folyik, miután rengeteg nyugdíjas feljelentette őket.

Halállal riogatva húzzák le az időseket

A kiterjedt bűnbanda az egész országot behálózza már, ha az egyik várost kimerítették, továbbállnak egy másikba. A módszer mindig ugyanaz: ingyenes szűrővizsgálatra hívják be a beteges, idős embereket, ott azt mondják nekik, hogy hamarosan meghalnak, hacsak meg nem vesznek egy bizonyos terméket, amit ők árusítanak.

Rengeteg áldozat számolt be lapunknak teljesen hasonló történetről, mi most egy miskolci hölgy esetét ismertetjük.

A nővéremet hívták be a Miskolci Közérzetjavító Központba. Voltak korábban kardiológiai problémái, így tudták csőbe húzni.

Ott az ingyenes szűrővizsgálaton felállítottak egy diagnózist, azt mondták neki, hamarosan stroke-ja lesz, erre ajánlottak potom negyvenötezerért egy lézeres karórát és matracot, azt mondták, ezek segítségével megmentheti magát.

Amikor a nővérem szerette volna felhívni a gyerekeit, hogy megbeszélje velük a vásárlást, azonnal leállították, nem hagytak gondolkodási időt, autóba ültették, és már vitték is haza a pénzért – meséli a miskolci nő. Nővére pár hónappal később elment egy orvosi vizsgálatra, ahol megállapították, hogy voltaképpen semmi baja. – Amikor visszamentünk a céghez az orvosi papírral és kérdeztük, mivel magyarázzák a különbséget, nem adtak magyarázatot, és azt mondták, a vásárlástól sem állhatunk már el. Így végül rendőrségi feljelentést tettünk, de úgy tudom, nem voltunk egyedül” – teszi hozzá a nő.

Egy miskolci hölgy azt mondta, ő ezer feljelentésről is hallott már.

14 napon belül visszakérhetjük a pénzt! A hasonló visszaélések megakadályozása érdekében hozta a kormány azt a rendeletet, mely szerint az árubemutatókon kötött szerződéstől, vásárlástól számított 14 napon belül minden jogkövetkezmény nélkül elállhatunk. Vagyis érdemes időben átgondolni a vásárlást, és még ha a helyszínen jó ötletnek tűnt is, de később rájövünk, hogy nincs szükségünk az adott tárgyra vagy szolgáltatásra, a szerződésben szereplő cégnek, az ott szereplő címre megírhatjuk, hogy a vásárlástól elállunk, nem kérjük a terméket, illetve ha azt már kézhez vettük, a visszaadásával egyidejűleg követelhetjük vissza a pénzünket.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Így vitték a villanyszerelők meggyilkolásával vádolt férfit a bíróságra – Letartóztatásban marad

Mazsi

Trükkös csalóktól tartottak a makóiak, erre kiderült, hogy a díjbeszedők igaziak

Géza

Közösen a biztonságos Adventért (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------