Hirmagazin.eu
Főoldal » Halálfélelmük volt az utasoknak: elgurult kerékkel küldték volna tovább a buszt
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Halálfélelmük volt az utasoknak: elgurult kerékkel küldték volna tovább a buszt

Magyarország — Hajmeresztő jelenet, amikor vezetés közben meglátjuk, hogy a kocsink kereke elgurul mellettünk.

Pár magyar turistának a lélegzete is elállt, amikor az ablakon kipillantva azt látta, hogy megelőzi őket annak a busznak a kereke, amelyen robognak Szlovákiában. A rakoncátlan abroncs megkerülte a buszt, majd a szántóföldön landolt. Az utasok mentek érte, és próbálták a sofőrrel visszaszerelni. Ám mivel a 10 csavarból csak 8 került meg, sokan nem akartak továbbmenni a megsérült járgánnyal.

Többen egybehangzóan számoltak be a Blikknek, hogy az idegenvezető kocsmai stílusban beszélt velük, amikor felhívták a budapesti irodát. Ott azt mondták nekik, márpedig ezzel a busszal mennek majd tovább.

A busz dupla hátsó kereke közül az egyik útnak indult. Később visszaszerelték

Két órán át várakoztak a tűző napon, mire a cég végül mégis küldött egy mentesítő buszt. Abban a klíma nem működött.

– Az idegenvezető ekkor még mindig a kiesett kerekű, rossz busszal akart továbbvinni minket – mondta a Blikknek egy budapesti tanárnő.

A csoport végül elindult a következő állomásra a mentesítő busszal, mögöttük karavánban haladt a rossz kerekű járgány.

– Halálfélelmünk volt, hogy a hazaútra vissza kell szállnunk rá. Végül az egyik útitársam győzte meg a makacs idegenvezetőt, hogy ha visszafelé a nógrádi szerpentinen újra kilazulna a kerék, belezuhanunk a szakadékba, és végünk van– mondták az utasok.

A rakoncátlan abroncs a szántóföldön landolt, onnan hurcolták vissza a buszhoz

Az utazási iroda vezetője kérdésünkre azt közölte, alvállalkozótól bérelt, tökéletes műszaki állapotú autóbuszokkal dolgoznak. Nem tudják, miért lazulhattak meg a csavarok. Szerinte a járművezető visszaszerelte a kereket, majd utasok nélkül tett egy próbautat, ahol minden rendben volt.

– Mivel néhány utas jelezte, hogy nem szeretne ezzel a busszal utazni, időközben egy másik autóbuszt is biztosítottunk, amely jött hazafelé Lengyelországból, és közel volt a helyszínhez, így mire a kerékcsere megtörtént, oda is érkezett. Ennél gyorsabban egy vasárnapi napon, szezonban buszt találni nem lehet – tudatta a cégvezető, aki szerint csak három utas próbálta szítani a feszültséget.

Két óra a határidő

A buszos túrát szervező társaság nem tagja a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének. Ezért a szakmai szervezet szóvivője, Bakó Balázs nem foglalt állást a vitában. Annyit közölt, hogy probléma esetén első körben ki kell javítani a műszaki hibát. Ha ez nem sikerül, akkor mentesítő járművet kell küldenie a szervezőnek, és ha két órán belül megérkezik, az méltányolható.

blikk

Hasonló hírek

Gyalogoselütés szemtanúit keresik rendőreink! Oszd meg!

Géza

Parkolóőrökre támadt (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Brutális támadás Óbudán tegnap este: fejbe rúgta az eladónőt a rabló! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------