Hirmagazin.eu
Főoldal » Halálfélelme van a debreceni menekülttábor közelében lakóknak! + Amatőr videó a zavargásokról!
Belföldi hírek

Halálfélelme van a debreceni menekülttábor közelében lakóknak! + Amatőr videó a zavargásokról!

2015-07-01_063434

A helyszínen azt beszélték, hogy halálos áldozatai is vannak a menekülttáborban hétfőn délután kitört zavargásoknak, ám a rendőrség ezt határozottan cáfolta; menekültek egymással verekedtek össze vallási vita miatt – állítják. A rendőrség lezárta a Sámsoni út végén a buszfordulót és a környékét. Óriási a készültség.

A Civishír kollégája a helyszínen annyit tudott meg a lakóktól, hogy délután mintegy száz migráns tört ki a táborból, mégpedig botokkal, vasdorongokkal felszerelkezve. A Sámsoni úton törtek-zúztak, kukákat borogattak, autókat dobáltak meg. A randalírozás hosszú percekig tartott, míg a kivonuló rendőrök végre vissza tudták szorítani a kapuk mögé a randalírozókat. A környéken óriási a rendőri készültség, mindenki ingerült. Mentők jönnek-mennek, a felgyújtott kukáktól az aszfalt is megolvadt és bűzlik az úton.

A helyszínen tartózkodik Kőszeghy Ábel jobbikos önkormányzati képviselő, aki képeket osztott meg a Facebookon. Telefonon elmondta, a balhé hírére ment ki a Sámsoni útra és kis híján belebotlott a febőszült 150-200 fős társaságba. Gyorsan menekülőre fogta, de ezt még látta, hogy a magukból kivetkőzött migránsok kamionokat, autókat ütögetnek bottal és kövekkel dobálják a járműveket, valamint felgyújtottak egy szelektív kukát. Kőszeghy úgy értesült a helyszínen, hogy a vandálok afgánok voltak. A politikus sokáig ott állt a tábor bejárata előtt. Be nem látott, de folyamatosan hallotta az „Allah akbar” (Isten a leghatalmasabb) muszlim kifejezést. A rend délután öt órára állt helyre, legalábbis a rendőrség szerint.

A rendőrség közleménye az ügyről: A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 29-én 14 óra 20 perc körüli időben két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés keletkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be. A rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A rendőrségi közleménnyel szemben a Cívishír tudósítója által megkérdezett, a tábor környékén lakók mindegyike azt mondta el, hogy halálfélelme volt, amikor a menekültek vasakkal, botokkal kivonultak a 471-es útra, és egyáltalán nem érzik magukat biztonságban. A rendőrség arra nem adott választ tudósítónknak, hogy a megvadult csoport hogy tudott különösebb kontroll nélkül percekig állat módjára viselkedni, úgy hogy a tábor környékén elvileg megerősített rendőri szolgálat van.

Betolakodók őrjöngtek Debrecen utcáin 2015.06.29. – Amatőr felvétel:

Forrás: TheNews

Fotó: Kőszeghy Ábel

Hasonló hírek

Most érkezett: Meg van a választások pontos időpontja

Mazsi

Gyurcsány erőlködik, mint ebihal a mocsárban! Oszd meg!

Géza

És volt a bácsinak erekciója? – Gyerekek tanúvallomáson

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!