Hirmagazin.eu
Főoldal » Halálba vitte az illegális migránsokat az embercsempészcsempész
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Halálba vitte az illegális migránsokat az embercsempészcsempész

NÉGYEN HALTAK MEG TOLNA MEGYÉBEN, AZ M6-OSON A RENDŐRÖK ELŐL MENEKÜLŐ BŰNÖZŐ MIATT..

Csaknem kétszázzal vágódott a szalagkorlátnak autójával a lebukástól rettegő embercsempész szombaton az M6-oson. A sofőrön kívül hat illegális migráns utazott még az autóban, ami ripityára tört; négyen meghaltak, hárman életveszélyesen megsérültek.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Újabb halálos balesetet okozott egy embercsempész, ezúttal július 24-én 16 óra körül az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 131-es kilométerszelvény közelében, a szedresi lehajtónál.

Rendőr helyszínel az M6-os autópályánál Szekszárd közelében, Szedresnél, ahol szalagkorlátnak csapódott egy személyautó július 24-én. Fotó: MTI/Donka Ferenc

A magyar rendszámú autóban az eddigi adatok szerint hat illegális migránst szállított az a bűnöző, aki nem sokkal korábban a jelzés ellenére nem állt meg a rendőröknek.

A sofőr önmagát és másokat veszélyeztetve mintegy 200 kilométer/óra sebességgel száguldott a sztrádán, végül azonban elveszítette uralmát a járműve felett, és a szalagkorlátot átszakítva az árokba csapódott. A balesetben négy ember azonnal életét vesztette, három másik sérültet életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel kórházba szállítottak.

A baleset körülményeit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

A halálos balesettel kapcsolatban embercsempészés bűntett alapos gyanúja is felmerült, melyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága jelenleg is vizsgál.

Az M6-os a Szerbia felőli zöldhatáron beszöktetett illegális migránsokat továbbszállító embercsempészek egyik kedvelt útvonala, és szinte nincs olyan hét, hogy ne próbálna meg valamelyik bűnöző a rendőrök elől elmenekülni. Az ön- és közveszélyes embercsempészek gyakran súlyos balesetet is okoznak.

Még február 8-án az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében található Fácános pihenőhelyen, Besnyő térségében menekült el a rendőröket meglátva először autójával, majd a járművet hátrahagyva, gyalogosan egy embercsempész, aki átugrott a pályatesteket elválasztó szalagkorláton, és ekkor halálra gázolta egy szabályosan közlekedő személygépkocsi.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Az M6-oson legutóbb múlt héten buktattak le a magyar rendőrök szervezett bűnözőket egy nemzetközi rendőri akcióban. A lebukott csoportra jellemző, hogy a külföldön tartózkodó szervezők az illegális bevándorlók szállításához kifejezetten nagy teljesítményű és nagy értékű, bolgár és grúz honosságú luxusjárműveket biztosítottak a sofőröknek, amelyeket trélerekkel hoztak be Magyarországra.

A külföldön beszervezett és hazánkban elszállásolt, ukrán és grúz állampolgárságú csempészsofőrök tapasztalt, kifejezetten jó vezetési képességű, gyorsan reagálni képes tagjai a csoportnak, akik a velük szemben kezdeményezett rendőri intézkedéseknek ellenszegültek, és a csempészautókkal vagy abból kiugorva gyalogosan – szinte minden esetben – menekülést kíséreltek meg.

 

Milliárd eurós üzlet

Az illegális migráció megkönnyítése elleni fellépés az EMPACT (az Europol szervezett bűnözés elleni fellépését koordináló szervezet) egyik elsőbbségi feladata a 2018–2021-es uniós szakpolitikai ciklus alatt. Az Europol szerint szervezett nemzetközi embercsempész-hálózat alakult ki Európában, ami eurómilliárdos bevételt termelt az érintett bűnözői csoportoknak. Az is jellemző, hogy az EU-ba illegálisan belépők több mint kilencven százaléka ma már embercsempészek szolgáltatásait veszi igénybe.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sérült férfinak segítettek rendőreink Veszprém megyében! Köszönjük áldozatos munkájukat!

Géza

Katzenbach Imre tudta, hogy meg akarják ölni – Itt a kétségbeesett férfi segélykérő levele: mindent leírt, neveket, üzleti és intim titkokat

Géza

Halomra törték az autókat a pesti rakparton a drogos angol turisták – fotók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!