Image default
Természetvédelem, élőlények védelme

Hajmeresztő biztonsági gyakorlaton kell részt venniük a japán szuperexpressz karbantartóinak (A cikk videót tratlmaz)

Egy japán vasúttársaság rendszeres biztonsági gyakorlatának részeként a karbantartóknak az óránkénti 300 kilométeres sebességgel haladó sinkanzenszuperexpressz vasúti pályája mentén kell ülniük egy alagútban.

“Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy a karbantartó személyzetet megtanítsa arra, hogy munkájuk minden egyes része fontos” – közölte a JR West vasúttársaság szóvivője az AFP francia hírügynökséggel, s hozzátette, hogy a vállalatnak nem áll szándékában változtatni a gyakorlaton.

 

Forrás: Wikimedia Commons/tansaisuketti

A vasúttársaság mintegy 190 karbantartója vett már részt a gyakorlaton, amelyet 2016-ban vezettek be azután, hogy előző évben a szuperexpressz egy külső boríja menet közben lerepült a szerelvényről. A vasúti pálya menti tartózkodással azt akarják érzékeltetni a karbantartókkal, hogy milyen gyorsan halad a sinkanzen, és ezért milyen komolyan kell venni a munkájukat.

A helyi sajtó szerint a gyakorlat nem nyerte el az alkalmazottak tetszését. “Ez egy borzalmas tapasztalat” – mondta egyikük a helyi sajtónak. A Mainichi napilap által idézett karbantartó szerint a gyakorlat nem más mint “nyilvános közostorozás”.

Forrás: Wikimedia Commons/くろふね

A naponta több százezer utast szállító, 1964 óta működő sinkanzen híres a menetidő pontos betartásáról és biztonságosságáról. Működésének több mint 50 éve alatt egyetlen súlyos baleset sem történt vonalain.

Forrás: erdekesvilag.hu

Hasonló hírek

Feltámadt egy 136 ezer éve kihalt madár

Géza

Ezzel búcsúzunk mára: Ebben a kis országban sok értékes dolog van, íme két gyönyörű madár: Ritka ragadozómadarak telelnek a Kis-Sárréten! Jó éjt!

Géza

A Greenfo is faültetéssel enyhítette a jégkárt

info