Hirmagazin.eu
Főoldal » Hadrendbe állítják Putyin hiperszonikus szuperfegyverét, amivel kivédhetetlen csapást mérhet, bárhol, bármikor, bárkire… – videók
Külföld

Hadrendbe állítják Putyin hiperszonikus szuperfegyverét, amivel kivédhetetlen csapást mérhet, bárhol, bármikor, bárkire… – videók

Nyolcszoros hangsebességgel hasít Putyin hiperszonikus robot repülőgépe, amivel bármikor bárhol lecsaphat és teljesen kivédhetetlen az ellenség számára.

Hamarabb végezhetne az összes amerikai irányítóközponttal, mint ahogyan az Európába telepített rakéták elérnék Moszkvát.

Újabb sikeres tesztet hajtottak végre a Cirkon nevű szuperfegyverrel, ami után elkezdik az orosz haditengerészetet felszerelni vele, többek között azokat a szuper csendes lopakodó atom tengeralattjárókat is, amikkel időnként rémisztgették az amerikaiakat, amikor egyszer csak váratlanul felbukkantak NewYork előtt a felszínen.

Az új fegyver, elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Bárhol, bárhonnan fellőhető, azaz tengeralattjárókról, vagy lopakodó repülőgépekről is indítható.

Képes akár a hangsebesség nyolcszorosával is, 9500 km/ó sebességgel haladni. Ez a sebesség mellett gyakorlatilg lelőhetetlen. Ugyanakkor kisebb sebesség mellett, képes alacsonyan, a radarok észlelése alatti magasságban repülni és ha ez nem lenne elég, képes automatikusan is manőverezni. Természetesen ha szükséges atom töltettel is felszerelhető.

Putyin figyelmeztette az amerikai döntéshozókat, hogy végezzenek számításokat az új orosz fegyverek sebessége és hatótávolsága alapján, és hogy lássák be: azok hamarabb elérik a céljukat, mint a Moszkvára Európából kilőtt rakéták, amelyek repülési ideje szerinte 10-12 perc.

Az állította, hogy az amerikai rakéták Ukrajnába vagy Grúziába telepítése sem jelentene “nagy nyereséget a számukra”.

Vszevolod Hmirov nyugállományú ellentengernagy, a műszaki tudományok kandidátusa azt mondta, hogy az amerikai partoktól 500 kilométerre lévő tengeralattjárókról vagy hadihajókról felbocsátott Cirkon rakéták segítségével öt perc alatt megsemmisíthetők a hadvezetés kulcsfontosságú egyesült államokbeli központjai a partvonaltól számított több mint 500 kilométeres sávban. Mint mondta, egyebek között azok az objektumok is, ahonnan a potenciálisan Európába telepítendő rakétákat irányítanák. Hmirov úgy vélekedett, hogy a Cirkonhoz hasonló hiperszonikus eszközök bármilyen légvédelmi vagy rakétavédelmi rendszert képesek “átütni”, ezért nem lehet ellene védekezni.

Konsztantyin Szivkov, az Oroszországi Rakéta- és Tüzérségtudományi Akadémia (RARAN) elnökhelyettese, a haditudományok doktora pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a NATO elhárító rakétarendszerei jelenleg legfeljebb másodperceként egy kilométeres sebességgel haladó célok megsemmisítésére alkalmasak.

A Cirkon ezeknél háromszor gyorsabb, ezért elfogásának valószínűsége a százalékezredekkel mérhető, vagyis “elméletileg megsemmisíthetetlen”, és “úgy halad át a rakétavédelmi rendszereken, mind forró kés a vajon”.

A Cirkon hiperszonikus rendszert a következő hónapokban állítják hadrendbe az orosz haditengerészet hajóin és tengeralattjáróin. Sikerrel próbálták ki az orosz fegyveres erők szerdán a Cirkon manőverező robotrepülőgépet a Barents-tengeren – jelentette Valerij Geraszimov vezérkari főnök Vlagyimir Putyin elnöknek a Rosszija 24 hírtelevízióban bemutatott felvétel szerint.

Geraszimov szerint a Cirkon, amelyet az Admiral Gorskov fregatt fedélzetéről, a Fehér-tengerről indítottak el, sikeresen semmisítette meg 450 kilométerre levő célját a Barents-tengeren. Átlagsebessége másodpercenként 1,6 kilométer, vagyis óránként 5700 kilométer volt, a csúcssebessége pedig meghaladta az óránkénti 9500 kilométert, vagyis megközelítette a 8 Machot. A repülés maximális magassága 28 kilométer, időtartama pedig 4,5 perc volt.

A hiperszonikus rendszert szakaszosan, idén és jövőre állítják hadrendbe a haditengerészet hajóin és tengeralattjáróin.

Videó egy korábbi tesztelésről, akkor szárazföldi célpont ellen:

Ez pedig egy kicsit hosszabb ismertető videó róla:

 

Hasonló hírek

Kivégezték a halálra ítélt nőt Georgiában

Edit

Megrázó! Rácsapta a telefont a segélyhívó diszpécsere a lelőtt fiú barátnőjére – videó

Edit

Egy japán cég mentett cicákat fogad örökbe, hogy csökkentsék a munkahelyi stresszt – képek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------