Image default
Belföldi hírek

Hadházy Ákos, Széll Bernadett és Szabó Szabolcs bejutottak az EMMI-be: meglepő dolgot tapasztaltak

Hadházy Ákos néhány órája jelentette be, hogy ma, amikor a parlament a képviselők jogaival kapcsolatos szigorításról és a színházakkal kapcsolatos új szabályozásról szavaz, ők nem lesznek a parlamentben, hanem – amíg joguk van ehhez – egy minisztériumba mennek be, hogy ott különböző, szerintük gyanús ügyekről érdeklődhessenek. Kicsit maguk is meglepődtek, hogy végül beengedték őket, ráadásul normálisan el tudtak beszélgetni azokkal, akikkel találkoztak.

Nagyon hamar ki is derült, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumába mentek Széll Bernadettel és Szabó Szabolccsal.

Hadházy Ákos az Öveges-programmal kapcsolatos (százmilliókért újítottak fel egy-egy tantermet) OLAF-jelentésről, a „kamu” sportnapokkal kapcsolatos állítólagos visszaélésekről, illetve a roma vezetők demokratikus szervezetének támogatása, és a kistérségi humán-szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos pályázatokról érdeklődött az őt fogadó államtitkárnál. A beszélgetés kicsit nehezen indult a minisztérium képviselőjével, de végül kulturált, korrekt hangnemben folyt a társalgás. Nem zárkóztak el attól, hogy a későbbiekben, amennyiben átnézték az általa említett ügyek iratait, válaszokat kapjon, sőt, erre ígéretet is kapott azokra az esetekre, amelyeknél az államtitkár az adatgazda. A sportnapok kapcsán ráadásul arról tájékoztatták, hogy maguk is találtak szabálytalanságokat, melyekben a vizsgálatok folyamatban vannak. A pályázati felhívás összes projektjét górcső alá vette a hatóság.

Az EMMI egyik csúcsvezetője képes volt azt mondani, hogy nem tudja, az OLAF javasolt-e büntetést az Öveges program miatt . Ez egy egészen szürreális beszélgetés volt az EMMI államtitkárával. Mindent elmond arról, hogy hogyan veszik semmibe a választókat és az ellenzéki képviselőket. Az államtitkár megpróbálta egészen butának tettetni magát, de ez csak részben sikerült. A videó arról is mindent elmond, miért fosztotta meg ma a “Parlament” a képviselőket az intézményekbe való szabad belépés jogától. Ez a beszélgetés ma azért jöhetett létre, mert szabadon belépve mi nem csak az államtitkárnál, hanem beosztottainál is érdeklődhettünk volna. Inkább fogadott a vezető és vállalta, hogy a legalapvetőbb információkat sem adja meg pl. az Öveges program OLAF-vizsgálatának eredményéről… Ezentúl ezek a vezetők nem fognak bennünket beengedni sem, mert már megtehetik.

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. december 10., kedd

Széll Bernadett is bejelentkezett a minisztériumból, szerinte volt némi felfordulás az érkezésükkor, de végül főosztályvezetői szinten fogadták őket. A nemzeti alaptanterv és a beiskoláztatás halasztásával kapcsolatban voltak kérdéseik, ezekre válaszokat is kaptak. Azt akarták tisztázni, hogy mi lett az eredménye annak, hogy az ombudsman jelezte: jogok sérülhetnek a beiskoláztatás halasztásával kapcsolatos szabályok túl gyors bevezetésével. A minisztériumban azt mondták, hogy sajnos az ombudsman túl későn szólt, de végül hosszabbítottak, és január 31-ig még be lehet adni a kérelmet, amivel el lehet halasztani az iskolakezdést a hatéveseknél.

(Ez utóbbit a Parlamentben is megtudhatták volna, ha ott vannak, ugyanis épp ma fogadták el az ezzel kapcsolatos határozatot.)

Bojkott a jogfosztó szavazásra, igen a képviselői munkára! Gyors bejelentkezés az emberminisztériunból!

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. december 10., kedd

Az ellenzéki képviselők arról is beszámoltak videóikban, hogy amikor végül fogadták őket, kulturált, korrekt beszélgetésre került sor a minisztériumok képviselőivel, ezért nem is értik, miért nem lehet ezt mindig így csinálni.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Facebook

 

Hasonló hírek

Húskészítményeket foglaltak le Zalában

info

Hamarosan terítéken a civiltörvény

Edit

Már nem kell sokat várni a napsütésre

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------