Image default
Külföld

Háború dúl Velence utcáin

Besokalltak az olasz város lakói, megelégelték a turisták sosem szűnő rohamát, és ezért még a városvezetéssel is harcba szállnak.

Rendszeresen panaszkodnak a velenceiek arra, hogy a tömegturizmus miatt a városukban pokolivá vált az élet, de a polgármester újabb ötlete végleg kicsapta náluk a biztosítékot. Luigi Brugnaro ugyanis a hosszú hétvégére beléptető kapukat telepített a legnépszerűbb turistacélpontok környékére, hogy ezáltal valamennyire szabályozni lehessen a látogatók tömegét. Ezeken csak azok léphettek volna át, akiknek van „Velence-kártyájuk”, e nélkül hosszabb kerülő úton lehetne csak megközelíteni az épületeket, állomásokat, fő utcákat. A kapuknak azonban már csak az emléke él, mert a feldühödött lakosok egytől egyig lebontották őket.

Ez nem a polgármester városa, nem is a rendőrségé, és végképp nem a turistáké! Ez a Velencében élők városa! Ellenezzük, hogy ellenőrző kapukat tegyenek a városunkba. Velence haldoklik, a polgármester pedig azt szeretné, ha nem is élne itt senki

– mondta az egyik tüntető.

Egy másik férfi szerint a kapuk semmit nem oldottak volna meg, és a városházának inkább azzal kéne foglalkoznia, hogy hatékony politikai megoldásokat vezet be a problémára.

Velence nem egy vidámpark!

– mondta.

A tüntetésnek végül a rendőrség vetett véget, a kapukat pedig ígéretük szerint a lehető legrövidebb idő alatt fogják visszatelepíteni.

A múlt év óta állandósult a feszültség Velencében, a helyiek le szeretnének számolni a tömegturizmussal:tavaly naponta 60 ezer látogató érkezett az 55 ezres lakosú városba.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Obama leveszi Kubát a terrorizmust támogató országok listájáról

info

Újabb terrorellenes intézkedésekre készül a német kormány

Edit

Rémálommá vált az esküvő, szörnyethalt a menyasszony

Mazsi