Főoldal » Háborognak a kommentelők az Eurovízió után: kiakadtak a végeredményen (A cikk 5 db videót tartalmaz)
Média és szórakozás

Háborognak a kommentelők az Eurovízió után: kiakadtak a végeredményen (A cikk 5 db videót tartalmaz)

Idén sem végeztünk előkelő helyen az Eurovíziós Dalfesztiválon. A kommentelők ezzel és a győztessel sem elégedettek.

Véget ért a 63. Eurovíziós Dalfesztivál, a 2018-as versenyt Izrael nyerte 529 ponttal. Az előzetes előrejelzések a fogadóirodáknál Ciprust tartották a legvalószínűbb befutónak, a közönség véleménye alapján viszont Izrael tűnt a legesélyesebbnek a győzelemre, annak ellenére, hogy Netta Barzilai Toy című dala igen megosztó volt, sokan furcsának tartották, mások viszont egyenesen imádták.

A magyar kommentelők nem voltak maradéktalanul elégedettek a verseny végkimenetelével:

“Azért az is marha érdekes, hogy egy csirkedal nyer…. röhej, ennél lentebb már aligha fog esni a színvonal xD MI lesz jövőre? Egy egész állatkert lép fel?”

“Kotkodálós izrael nyeri meg. Ez inkább polgárpukkasztásba megy át, nem is más a szememben.”

“Tessék európa, megint megcsináltátok… megint a trollok nyerették meg a legnevetségesebb előadással, zenével, énekesnővel.”

“Egész döbbenetesen utálom a szavazást minden évben, nem azért, mert a magyarok nem kapnak, hanem mert ekkora bunda látványosan sehol nincs.”

A huszonhatból a huszonegyedik lett az AWS

Magyarországot idén az AWS képviselte. Az országok pontversenyében 28, a közönségszavazatok alapján 65 pontot kaptunk, ezzel a 21. helyen végeztünk. Az eredmény várakozáson aluli, az utóbbi napokban külföldről jelentős pozitív visszajelzés érkezett, rengetegen szerették a Viszlát nyár című dal magyar és angol változatát is. Szép számmal voltak olyanok is, akik kifejetetten örültek, hogy a srácok az anyanyelvükön adták elő a zúzós produkciót, amit többen is üde színfoltként emlegettek a verseny dalainak palettáján.

Az AWS döntős produkciója egyébként nagyon jól sikerült, véletlen egybeesés, hogy huszonegyedikként léptek színpadra, és a csütörtöki, második elődöntőhöz hasonlóan most is imádta őket a közönség. A magyar kommentelők vegyesen fogadták a végeredményt:

“Azért ne legyen senkinek kétsége: a metált nem fogják értékelni… Mert nem igazán illik a dal verseny stílusába. Finnország kivétel volt…”

“Hihetetlen hogy a Magyar nyelvű zenével ellehetetlenítik a győzelem esélyét….ezek a szakmai barmok… Mert minden zenének angolul kell szólnia. Én nem engedélyezném, mindenki csak a saját nyelvén énekelhessen…”

“Gratulálok a Fiúknak, mindent megtettek, maximálisan odatették magukat! Köszönet a rengeteg rockernek, akik a Fiúkra szavaztak! ( A végeredményt nem minősíteném, kevés a szókincsem ahhoz, hogy kifejezzem, amit érzek…)”

“Én büszke vagyok rátok fiúk! Megmutattátok mi az igazi Magyar virtus!!! Köszönöm az élményt!!!! ”

Fotó: MTI/AP/Armando Franca

Így szerepeltek a többiek

Bár a közvetítés során alig lehetett észrevenni, Nagy-Britannia előadása alatt valaki felment a színpadra, és kivette az énekesnő kezéből a mikrofont. A mindenre felkészült biztonságiak pár másodperc alatt rendet tettek, de a váratlan kellemetlenség miatt felmerült, hogy SuRie kétszer adja elő a Storm című dalt. Erre végül nem került sor, a férfit viszont előzetesbe helyezték. Az ominózus pillanat:

Tavaly Portugália nyerte az Eurovíziót Salvador Sobral előadásával. Idén is jól szerepeltek, Cláudia Pascoal visszafogott, mégis erőteljes előadásávalmegérintette a közönséget. Dala, az O Jardim (magyarul A kert) azonban most nem volt elég a győzelemhez.

A döntő előtt Svédországot tartották a második legesélyesebbnek, Benjamin Ingrosso Dance You Off című száma nagyon népszerű volt a közönség körében. Sokáig az országok pontversenyében is úgy tűnt, nyerhetnek. A dalban nagyjából minden elem megtalálható, ami napjaink legdivatosabb popslágereit jellemzi.

Szintén közel állt a győzelemhez Ausztria: végül az országok pontjai alapján ők lettek az elsők, 271 ponttal. Az állást a közönségszavazatok alapján kapott pontok változtatták meg, így végül nem Cesár Sampson és a Nobody But You győzedelmeskedett.

 

Többen is voltak, akik nem először álltak a dalfesztivál színpadára. Norvégia például a 2009-es győztest, Alexander Rybakot indította. Saját dala, a That’s How You Write a Song nem volt kiemelkedő a mezőnyben, de mégis sokan szerették. A szlovén Lea Sirk számára sem volt idegen a közeg: 2014-ben és 2016-ban már szerepelt vokalistaként az Eurovízión, idén viszont ő képviselte a hazáját Hvala, ne! című dallal, ami magyarul annyit jelent: Köszönöm, nem!

Kiemelt kép:  MTI/EPA/José Sena Goulao

Forrás: femina.hu

 

Hasonló hírek

Megvan a győztes! A Való Világ történetének első női nyertesét avattuk: Zsuzsu viheti haza a fődíjat

Mazsi

Most közölték: megszűnik az Echo TV

Mazsi

A Király Viktort kiejtő Gwen Stefani lett a magyarok legnagyobb ellensége

Mazsi