Hirmagazin.eu
Főoldal » Hableány-tragédia: akár 300 milliót is kérhetnek az áldozatokért személyenként a hozzátartozók
Belföldi hírek

Hableány-tragédia: akár 300 milliót is kérhetnek az áldozatokért személyenként a hozzátartozók

Akár élete végig is fizetheti a Hableány áldozatainak kártérítését Jurij C., a Viking Sigyn egykori kapitánya – írja a Ripost.

Csütörtökön emelt vádat az ügyészség a kapitány ellen, az áldozatok ügyvédei pedig már a kártérítés összegén is gondolkodnak. A lap szerint ha nem sikerül a megegyezés, a svájci gyakorlat szerint az áldozatok hozzátartozói személyenként akár 300 millió forintot is kérhetnek a bíróságon. Csupán a Viking cégen múlik, mennyit terhel ebből a kapitányra.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem csak halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetés, hanem 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell a bíróságunk Jurij C.-nek.

A Ripost szerint a kártérítésre való polgári jogi igényt a büntetőeljárástól függetlenül is be lehet nyújtani.

„Egy svájci kolléga segítségét kértem, aki segít kiszámolni, hogy az országban hatályos törvény szerint mennyi kártérítés jár nekünk. Ez tisztán és világosan szabályozva van ott, egy táblázat alapján fogja nekünk kiszámolni, és ezt az igényt benyújtjuk majd a Viking anyacégének” – mondta a lapnak dr. Gulyás Krisztián, aki a Hableány elhunyt kapitányának családját képviseli.

„Amennyiben nem sikerül megegyeznünk, és bíróságra kell menjünk, úgy a helyi gyakorlat értelmében áldozatonként akár 1 millió svájci frank, tehát 300 millió forint is kérhető. Ha ezt mindenkinek ki kell fizetnie, nagy bajban lesz a cég. Az pedig csak Jurij C. munkaszerződésén múlik, hogy mindebből mennyit fognak ráterhelni” – tette hozzá.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor

Hasonló hírek

Botka: Megértem az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnökünk köszöni a sok résztvevőt! … és Éljen Csülök! Oszd meg!

Géza

Mégis beszél Mécs Imre Göncz Árpád temetésén

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!