Hirmagazin.eu
Főoldal » Ha van öt forintod, itt vegyél belőle telket!
Belföldi hírek

Ha van öt forintod, itt vegyél belőle telket!

Meg­döb­bentő áron kí­nál­ják az épí­tési tel­ke­ket Két­pón, így pró­bál­ják tá­mo­gatni azo­kat, akik a te­le­pü­lé­sen akar­nak le­te­le­pedni.

A Ripost már korábban beszámolt arról a vasi településről, ahol mindössze egy forintért kínálnak építési telkeket. Nem egyedi az eset, ugyanis a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón is meglepően kevés pénzért lehet telekhez jutni. Az alig 700 fős községben most öt forint a telekár, így próbálják ösztönözni a fiatalokat a letelepedésre.

Mint bárhol máshol manapság, bizony nálunk is komoly erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalokat megtartsuk

– mondta az Új Néplapnak Keresztes Péter polgármester, aki hangsúlyozta: egyre öregszik a település, így aztán több formában is próbálják támogatni azokat, akik Kétpót választják.

Ha van öt forintod, itt vegyél belőle telket!
Jelképes összegért árulják a telkeket Kétpón

Például volt olyan időszak, amikor a letelepedni vágyók négyszázezer forintot kaptak az építkezéshez, azon családoknak pedig, ahol gyermek is született, plusz százezer forint támogatást nyújtottak. Átlagos áron amúgy egy nagy telek akár ötszázezer forint is lehet, az elmúlt években mégsem éltek sokan az ötforintos építési telek lehetőségével, mert inkább házat vásároltak. Amint Keresztes Péter kiemelte, ezek esetében mindenképpen előnyben részesítik a helybélieket, míg az ötforintos telkekkel kapcsolatban inkább a betelepülőkre számítanak.

Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében ügyelünk rá, hogy ezek a telkek csak akkor kerüljenek az építkező tulajdonába, amikor már eleget tett a beépítési kötelezettségnek

– mondta a település vezetője.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A migráció céltáblájának közepébe helyezték Magyarországot!

Géza

Sztrájkot hirdettek húsvétra a Volán-szakszervezetek

Edit

Angol nyelvből írnak ma érettségit

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------