Hirmagazin.eu
Főoldal » Ha új fűnyíróra van szükség…
Életmód hírek

Ha új fűnyíróra van szükség…

Ha új fűnyíróra van szükség…

Ha új fűnyírót szeretnénk vásárolni, számos kérdésre kell megadnunk a választ: benzines vagy elektromos gépre van szükségünk, mekkora legyen a vágószélesség, milyen növényzet vágását kell végeznünk? Az alábbiakban néhány hasznos információval igyekszünk segíteni a kiválasztást.

Elsőként érdemes eldönteni, hogy benzines, elektromos vagy akkumulátoros fűnyíró gépre van szükségünk. Ezek mellett említést érdemelnek a különböző mechanikus hűnyírók, amelyek kellemes rekreációs tevékenységet biztosítanak kisebb területek esetén, hatékony munkavégzésre azonban kevésbé alkalmasak.

Alapvetően a füves terület nagyságát érdemes szem előtt tartani; nagy területek esetén a benzines változat jelentheti az ésszerű döntést, kisebb kertekben az elektromos és akkumulátoros gépek is nagyszerű szolgálatot tesznek. Általános javaslat szerint 400-500 négyzetméter jelenti a vízválasztót; ennél nagyobb terület esetén érdemes előnyben részesíteni a benzines fűnyírókat.

Természetesen a különböző motortípusok kiválasztása során más szempontokat is figyelembe kell venni. A benzines gépek nagyobb motorerővel rendelkeznek, így alkalmasak gazosabb területek nyírására is. Ugyanakkor tudni kell róluk, hogy a működésük sokkal hangosabb, a karbantartásuk pedig nagyobb odafigyelést igényel, mint más típusoké. Két- és négyütemű motorokkal szerelt gépek közül választhatunk.

A hagyományos elektromos fűnyírók meghajtását áramvezető kábel biztosítja. Az ilyen gépek egész sor előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ami tökéletessé teszi őket a kisebb és közepes területek gondozására, de a folyton akadékoskodó kábellel sajnos számolnunk kell. Érdemes megemlíteni, hogy típus népszerűsége töretlen, továbbra is keresett változatról beszélünk.

Az elektromos fűnyírók alternatíváit jelentik az akkumulátoros gépek, amelyek még a kábeles változatoknál is csendesebbek, és ami a legfontosabb, esetükben nem kell magunk után vonszolni a hosszabbító kábelt. Ugyanakkor tudni kell róluk kapcsolatban, hogy kisebb teljesítménnyel rendelkeznek, illetve az akkumulátor töltésének függvényében az üzemidejük véges.

Miután döntést hoztunk a leendő fűnyírónk típusáról, más tulajdonságokat is meg kell vizsgálnunk. Fontoljuk meg a méretekkel kapcsolatos kérdéseket is. Azt gondolhatjuk, hogy a nagyobb méret és a nagyobb vágószélesség minden esetben az előnyünket szolgálja, ez azonban csak a nagyobb területek esetén igaz. A kisebb kertekben a nagy méret inkább hátrány, hiszen a manőverezés és a szegélyek elérése sokkan nehézkesebb.

Amennyiben a terepviszonyok szükségessé teszik, válasszunk nagy hátsó kerekekkel és önjáró funkcióval ellátott gépet. Árkokkal, buckákkal és dombokkal tarkított területen a tologatós gépek nem nevezhetők ideálisnak; ilyen esetben érdemes elgondolkodni egy fűkasza vásárlásán is.

Kerti és udvari használat esetén mindenképpen érdemes előnyben részesíteni azokat a fűnyírókat, amelyek fűgyűjtő kosárral rendelkeznek.

Szerencsére a legtöbb gép ilyen. Ha nem szeretnénk összegyűjteni a füvet, hanem inkább tápanyagforrásként visszajuttatnánk a talajra, válasszunk mulcsozásra alkalmas fűnyírót. Az ilyen készülékek a késházban keringő fűszálakat apróra vágják, majd visszajuttatják a talajra, ami természetes trágyaként szolgál, illetve védi a talajt a gyors kiszáradástól. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a túlzottan gyakori mulcsozás filcréteget képez a talajon, ami meggátolja a talaj oxigénfelvételét, illetve gombás fertőzések melegágya lehet. Ha rendszeresen végzünk mulcsozást, érdemes a gyepszellőztetésről is gondoskodnunk.

Hasonló hírek

Ezzel a két eszközzel győzte le a magyar fiú a rákot

Mazsi

Nagyanyáink tanácsa: Az ilyen férfihoz soha nem menj hozzá! – Így választottak férjet maguknak egykoron a lányok!

Mazsi

Ma kitör a kuponőrület, vigyázat, trükköznek!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!