Image default
Média és szórakozás

Ha torkig vagy a Facebookkal, imádni fogod a nagy újítást

Több hónapig tervezgették, mire elindult: Jimmy Wales, a Wikipédia nevű internetes lexikon társalapítója felveszi a versenyt a Facebookkal.

Vajon ezzel lejárt a Facebook ideje? Talán nem, de nagy riválisra akadhatott a közösségi oldal, ugyanis pár héttel ezelőtt elindult a WT:Social nevű portál, most pedig már hivatalosan is bejelentették.

Az internetes vállalkozó azért indította el a weboldalt, mert elege lett a kattintásvadász és félrevezető hírekkel megtűzdelt Facebookból. Úgy fogalmazott: az emberek „torkig vannak az ócska hírekkel és az álhírekkel” – írja a Bors.

Wales reméli, az új szolgáltatása le tudja győzni mindezt, amit nem kis újdonságokkal próbál elérni: lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy cikkekhez, elemzésekhez, információkhoz vezető linkeket osszanak meg, beszélgetéseket és vitákat nyissanak, és mindenhez hozzá is lehet szólni. Emellett a tervek szerint nemsokára bővülnek is a szolgáltatások: egy gomb megnyomásával a felhasználók javasolhatnak majd értékes, minőségi tartalmakat.

Mint köztudott, a Facebookon azok a bejegyzések kerülnek az élre, amelyet a legtöbben osztanak meg vagy kommentálnak, a WT:Socialnél ez másképp van: a legfrissebb hírek kerülnek előre.

A WT:Social a felhasználók adományaira alapoz, hogy elkerülje hirdetések közzétételét – mivel Wales szerint a tartalmak minőségi romlásáért és a közösségi média rossz irányaiért a reklámok a felelősek.

Forrás: Ripost.hu

 

Hasonló hírek

Mi lesz így? Súlyos milliókat veszített Tóth Gabi

Mazsi

Gyász: Meghalt Somló Tamás!

Mazsi

2017 legjobban várt sorozatai

Edit