Image default
Technika, kommunikáció

Ha rajta van a WhatsApp a telefonján, akkor sürgősen frissítse

Súlyos sebezhetőségre bukkantak a WhatsApp kódsorában, amelyet egy megfelelően átalakított MP4 fájl segítségével lehet kihasználni.

A hiba miatt az appban tárolt összes információhoz hozzáférhet a támadó.

A WhatAppban talált súlyos sebezhetőség bezárásáról adott ki tájékoztatást néhány órája a Facebook, hangsúlyozva: a problémát mostanra orvosolták, és tudomásuk szerint azt senkinek sem sikerült kihasználnia. Noha túl sok technikai részletet nem árult el a közösségi óriás, azt például tudni, hogy a bugnak az MP4 videofájlok feldolgozásához van köze.

Egész pontosan a fájlok metaadataival kapcsolatos információk nyithatnak kaput az alkalmazás előtt, így a többi közt távoli kódfuttatásra is lehetősége nyílik a támadóknak. A hackerek végeredményben ráláthatnak az appon belül küldött üzenetekre, és minden olyan fájlra (köztük képekre), melyeket az egymással beszélgetők megosztottak a másikkal.

A hibát CVE-2019-11931 néven mentette el a Facebook, amely már ki is adta a szükséges foltozásokat. A javítás ezúttal mindkét platformot érinti, így az iOS és androidos eszközöket használóknak is tanácsos frissíteniük. A Facebook szerint a hiba Android esetében a 2.19.274-et megelőző verziókat érinti, iOS-nél pedig a 2.19.100-as kiadás előtti appokat kell frissíteni.

hvg, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fizetni is lehet az új Gmailben

info

Itt a nagy hibalista: ezek a telefonok romlanak el leggyakrabban

Géza

Az újabb átverés a Facebookon terjed! Kipróbáltuk, így van, több ezrünk bánja! Osztd meg! (Hirmagazin.eu)

Géza